Agriturismo i Reggello i Toscana

Fattoria degli Usignoli

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta är ett boende för dig som inte bara vill upptäcka det underbara Toscana utan som även har en önskan om att vara aktiv under semestern, eller i alla fall kunna ha valmöjligheten. Här kan du nämligen välja mellan att slappa vid en av poolerna, rida (mot avgift), spela fotboll, boule, pingis eller åka skateboard. Du bor i närheten av den lilla staden Reggello, vilket i sin tur innebär att du bor endast ca en timme (med bil) både från Florens och Chiantidistriktet. Gården producerar vin, Chianti, Chianti Riserva och honung. Vi har valt att ge Fattoria degli Usignoli fyra solar p.g.a alla sina trevliga aktiviteter och faciliteter.

Detta är en stor lantegendom med eget stall

Eftersom Fattoria degli Usignoli är en gammal lantegendom råder här den rätta atmosfären, d.v.s den toskanska som faktiskt inte alltid är en självklarhet, även om du befinner dig i just Toscana. Men det är kanske inte så konstigt att du känner av de historiska vingslagen för gården kan dateras ända tillbaka till 1500-talet då det byggdes av munkar från Vallombrosa.

Själva egendomen är stor och består av en huvudbyggnad där lägenheterna ligger (eller i den gamla byggnaden där man för lärde upp betjänter) samt en nyare hotelldel ett par hundra meter bort och ut mot en av poolerna. Här finns två härliga utomhuspooler, en babypool, en tennisbana och stora ytor att röra sig på, ca 11 hektar. Man har dessutom ett lekområde till de yngsta resenärerna där de kan gunga, åka rutschkana och spela pingis. De har också djur som höns, ponny, getter, ankor m.m.

Något som är mycket uppskattat är stallet, och du har här möjlighet att slänga dig upp på hästryggen. T.o.m bilarna har sin plats och här finns en stor parkeringsplats att tillgå. I området kan du göra många trevliga utflykter och tycker du om att se dina omgivningar på två hjul går det bra att låna cykel på plats, efter tillgänglighet. Ridning betalas på plats.

Läs mer om Fattoria degli Usignoli

Gammalt möter nytt och charm uppstår

Även om man har byggt en nyare del och infört moderna faciliteter så har man varit noga med att bevara det genuina och det rustika. Vackra stenbyggnader, krukor, statyer och "lantliga" detaljer som synliga takbjälkar och välvda tak bidrar så klart till det hela. Även i restaurangen håller man på den toskanska traditionen och på menyn kan du välja mellan olika lokala specialiteter, noga utvalda råvaror och goda viner som kan avnjutas i en trivsam atmosfär. Vid veckosluten håller restaurangen oftast även öppet för lunch.

Serata sotto le stelle

Varje torsdag (med förbehåll för ändringar) hålls det i perioden maj till september, sk. "kvällar under stjärnorna" där man under bar himmel dukar upp en rik buffé med typiska produkter och där du kan njuta både av god mat och levande musik.

Det vackra landskapet breder ut sig

Fattoria degli Usignoli har ett naturskönt läge med utsikt över gröna fält och kullar. Trots sitt lantliga läge är det endast ca 500 meter till en liten by, San Donato Fronzano, där det finns en bar, tobaksaffär, restaurang och minimarket vilket är extra bekvämt för dig som bor i lägenhet. Här stannar även bussen.

Förutom, sin närhet till kulturstaden Florens tar det ca en timme att med bil ta sig till vinparadiset Chianti. Perfekt dagsutflykt för dig som vill bli hänförd av det vackra landskap Toscana bjuder på. Passa på att stanna till i den lilla staden Greve in Chianti där du kan besöka ett par stora vinkällare och passa även på att äta lunch på någon av stadens trevliga uteserveringar.

Andra ställen du inte bör missa är Cortona, som har ett fantastiskt läge uppe på en höjd. Här kan du strosa runt i stadens historiska lilla centrum och njuta av den genuina atmosfären och en god glass som märkligt nog smakar extra bra här i Cortona (tips, har du inte testat nutella-glass har du här ett ypperligt tillfälle). Även Siena med sina trevliga gränder, torg, butiker och uteserveringar är en stad du absolut inte bör missa, liksom en av landets äldsta byar Volterra. Även från Volterra kan du njuta av de underbara vyerna och av den autentiska miljön.

Välj det boende som passar dig bäst

Det finns 27 dubbelrum och 43 lägenheter där rummen ligger i den nyare delen borta vid den ena poolen och lägenheterna ligger i byggnaden från 1500-talet. Rummen har en lite moderna inredning medans lägenheterna är rustika och spartanska både vad gäller inredning och utformande. Även köken är enkelt utrustade med två spisplattor och bara det nödvändigaste. Alla har dock antingen balkong eller terrass vilket kan vara extra skönt. Dessa kan variera i utformandet och några av dem har en mur på en eller två sidor. Faciliteterna är aircondition (mot avgift på plats), Sat-TV, Wi-Fi, minibar resp kyl i lägenheten och kassafack.

Det finns tvättmöjlighet, mot avgift och om grillandan faller på kan du nyttja den gemensamma grillplatsen. Tennsi dagtid ingår men önskar du spela på kvällen och upplyst kostar detta extra.

Obs! Vi vill uppmärksamma dig om att det ibland hålls bröllop och andra events som t. ex matlagningskurser på gården.

Läs om lägenheterna på Fattoria degli Usignoli

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map