Agriturismo i Radda in Chianti i Toscana

Fattoria Castelvecchi

Det lilla matstället på Castelvecchis torg
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du kör på vägen Chiantigiana (SS222) lägger du förmodligen märke till hur vackert området är och hur många motorcyklar eller bilar kör här just för att njuta av den sköna naturen som präglar vägen. Radda in Chianti ligger avskilt från vägen men saknar ingenting när det gäller naturskönhet och stämning.

Vingården - en liten by nära vinbyn

Castelvecchi var en liten by i sig själv, där det en gång i tiden bodde lantarbetare och bönder som tog hand om produktionen av vin, olivolja och diverse andra jordbruksprodukter. I dag är det traktorer och maskiner som gör en stor del av arbetet, detta betyder färre arbetare på fälten, så de flesta av husen har renoverats och inretts för att välkomna gäster som vill uppleva Toscanas kanske vackraste område. Väljer du att bo här har du 6 km till staden, men också möjlighet att äta på stället och inte minst njuta av husets goda viner. Du har många trevliga utflykter inom bekvämt bilavstånd, inklusive Siena, Florens, Arezzo och San Gimignano.

Läs mer om Fattoria Castelvecchi

Vacker trädgård med hundraåriga träd och pool

Du har tillgång till den stora trädgården med sina skuggiga platser under de hundraåriga träden där du kan vila och läsa en bok, samt det stora soliga området vid poolen (7 x 15 m), som ligger på behagligt avstånd från bostäderna och erbjuder fantastisk utsikt över landskapet.

Vingård med äkta vinkällare

Gårdens stolthet är dess vackra och tusen år gamla vinkällare. Här upplever du en vinproduktion där vinfaten fortfarande är av kastanj och ek. Förutom vinprovning av gårdens goda rödvin (bl.a. deras Chianti Gallo Nero) guidad av gårdens experter på antingen italienska eller engelska, har du också möjlighet att lära känna en annan regions viner och grappa, nämligen Veneto då ägarfamiljen också producerar viner i den delen av Italien (pinot grigio, pinot noir, chardonnay, prosecco, Raboso och Agricanto).

Castelvecchis trevliga matställe

Ut till det lilla torget finns gårdens egna matställe. Här äter du traditionella toskanska maträtter där råvarornas kvalitet har mycket större vikt än kulinariska kuriosa och komplicerade recept. Det är självklart att menyn ändrar sig efter vad årstiden har att erbjuda när det kommer till grönsaker och kött. Du kan äta utomhus på det pittoreska torget, så länge vädret tillåter eller inomhus i den mysiga matsalen med dess friliggande takbjälkar och murade väggar.

Lägenheter i rustik stil

Lägenheterna är fördelade i de gamla bondhusen och i huvudbyggnaden som numera är för stor för Giovanni och Marias nuvarande familj. Varje lägenhet skiljer sig från grannen - gemensamt för dem alla är atmosfären som genereras av de gamla väggarna i tegel, takbjälkar och Cotto - golven av varierande ålder.

Varje lägenhet har eget kök så du kan laga mat för dagen, om du inte vill äta ute - men observera att utrustningen är lämpligare för enkel toskansk matlagning än till nordeuropeiska krav om ordentliga köksredskap. Lägenheterna har inte luftkonditionering, som är helt onödigt i byggnader av denna typ, så länge du använder fönsterluckorna på rätt sätt. Det vill säga genom att hålla dem stängda under dagens varma timmar.
Det finns tillgång till Wi-Ffi, men bara i området mellan reception och restaurangen då de tjocka väggarna gör det svårt att få bra signal inomhus.

Du kan välja hotellrum

Även rummen är rustikt inredda i traditionell stil. De har alla minibar och badrum med dusch/kar samt hårtork. Några av rummen ligger i huvudbyggnaden och på bottenplan.

Läs om l√§genheterna på Fattoria Castelvecchi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map