Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Radda in Chianti är en liten vinstad med typisk toscansk medeltida centrum (avlångt), som ligger på toppen av en kulle mellan dalarna Pesa och Arbia på 533 meters höjd över havet. Byn är så pittoresk att här helt naturligt kommer många turister som också njuter av den vackra utsikten över vinmarkerna och det stora urval av matställen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I hjärtat av Chianti

Radda tillhörde under lång tid grevefamiljen Guidi som 1203 tvingades överlämna den till Florens kommun. Den blev från 1415 huvudstad för Lega del Chianti, en administrativ och politisk sammanslutning av Chiantis tre viktigaste kommuner; Radda in Chianti, Gaiole in Chianti och Castellina in Chianti. De använde redan den gång en svart tupp (Il Gallo Nero) som symbol. Nu ses tuppen på de viner som är från Chianti Classico, alltså det ursprungliga och centrala Chianti.

Läs mer om Radda in Chianti

I dag

Radda in Chianti har idag ca. 1.700 invånare och bjuder på en liten park med en fontän samt en gågata genom det historiska centrum. Där finner man små butiker, matställen och en turistinformation. I utkanten av byn ligger en mindre supermarket var man kan ordna sina dagliga inköp.

Dölj texten
 
 
search map