Hotell i Punta Ala i Toscana

Baglioni Hotel Cala del Porto

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta är ett hotell du ska välja om du söker hög standard och vackra omgivningar, och man kan säga att maritimt och sofistikerat är två ord som passar bra in på Baglioni Resort Cala di Porto. Läget är ett av de bästa i området och eftersom hotellet ligger ovan hamnen har du utsikt över både havet, hamnen med alla sina tusentals segelbåtar och de intilliggande kullarna.

Ett skönt ställe för avkoppling och rekreation

På Baglioni Resort Cala di Porto är det verkligen lätt att koppla av och bara njuta av semestern. Det är just läget som är hotellets starkaste sida, men även faktumet att det inte är för stort, vilket i sin tur innebär att du som gäst kan få bättre service. Hotellet har ett fint poolområde som ligger vänt ut mot bukten, havet och den småbåtsahamnen. Runt poolen finns sköna solstolar och parasoll utplacerade så att du till fullo kan njuta av sommarens varma dagar. Även pinjeträden och palmerna intill poolen ger naturlig skugga för dig som kanske vill ta en siesta eller koppla av med en bra bok. När det är dags för något svalkande kan poolbaren förse dig med drycker av olika slag.

Läs mer om Baglioni Hotel Cala del Porto

Det går bra att dinera nere på stranden

Det finns två restauranger på hotellet, Belvedere och La Spiaggia där båda har en fin utsikt över Follonica-bukten. Det som skiljer dem åt är läget och att La Spiaggia, som du säkert kan höra på namnet, ligger nere vid stranden en bit bort från hotellet. Båda serverar ett medelhavskök med allt vad detta innebär och fisk och skaldjur på menyn är en självklarhet liksom sallader och grönsaker av olika slag och pasta. På vinkortet hittar du flera viner av hög kvalitet.

Nere på La Spiaggia, blir du serverad både lunch och middag samt grillat, och här är det kökschefen Giuseppe Angelucci som står för kreationerna och han använder sig givetvis bara av färska råvaror. Glöm inte att testa en av hans desserter innan du åker hem. Väljer du att äta på Belvedere istället kan du ta för- eller efterdrinken nere på La Spiaggia eller uppe på terrassen intill receptionen.

När du känner för att vidga dina vyer dig kan du prova på någon av Punta Ala's övriga restauranger och du har flera att välja på inom lagom promenadavstånd, så även nere vid hamnen. Du kan också ta dig till någon av grannorterna som har ett större utbud. I Punta Ala finns dock post, bank och supermarket.

Golfbana, Yachtclub och strand

Punta Ala är som en enda stor park och är kanske mest känt för sin golfbana, sin Yachtclub och sin strand. När det kommer till aktiviteter i området kan du antingen göra långa sköna promenader eller cykelturer. Det finns även möjlighet att spela tennis och rida inom nära räckhåll. Många som väljer Punta Ala kommer även hit för att spela golf på 18-håls banan eller segla, men att bara koppla av funkar också bra. Follonicabukten som sträcker sig från spetsen och norrut bjuder nämligen på fin sandstrand med både betal- som fristrand och här finns ett par olika restauranger och barer att välja mellan, vilket är praktiskt för dig som vill ta en heldag på stranden. Åker du norrut mot San Vincenzo eller söderut mot Castiglione della Pescaia (men stannar innan centrum, vid Riva del Sole) har du fler härliga sandstränder att välja mellan, några av Toscanas bästa.

Längtar du efter kultur och intressanta sevärdheter är det bara att sätta sig i bilen, och vi rekommenderar att du kör södeut till närliggande Castiglione della Pescaia. Denna mysiga lilla stad har ett fint centrum med trevliga uteserveringar och en del butiker. För ett större utbud kan du åka till Grosseto där du inte bara har bra shopping utan där du även kan njuta av stadens historia och vackra byggnader. Andra trevliga utflyktsmål är t.ex. Montepulciano, San Quirico d'Orcia, Pienza och hela området Crete Senesi. Även Orbetello och Porto Santo Stefano är värda ett besök, och förutom vackra scenerier äter du gott och kommer de lokala mer in på livet.

Eftersom du befinner dig i Toscanas södra delar och om du ankommer med flyg kan du välja flygplatserna Pisa, Florens eller Rom.

Charmiga rum med romantisk touch

Det finns totalt 37 rum, varav 11 är suiter, på hotellet och de är alla i olika färgskalor. Alla har faciliteter som Wi-Fi, Sat-TV, luftkonditionering

Dubbelrum: rum är på ca 20-25 m² och har utsikt över trädgården. Endast fönster.
Deluxe: rum är på ca 22-25 m² och har terrass med utsikt över havet eller poolen.
Juniorsuite: är på ca 30-40 m² och har balkong med utsikt över havet. Extrabäddarna är i bäddsoffa.
Suite: rum är på ca 35-45 m² och är rymliga med öppet vardagsrum och sovrum (ej dörr emellan), balkong med utsikt över havet. Extrabäddarna är i bäddsoffa.

Läs om rummen på Baglioni Hotel Cala del Porto

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map