Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Populonia var från början en etruskisk boplats och med sin placering på toppen av ett berg, omgiven av havet är utsikten en obeskrivlig upplevelse.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Innan antikens början var staden mer än bara en vacker utsiktsplats då den nämligen var en av dåtidens viktigaste städer inom järnhandel. Dessutom var den ovanlig med tanke på sin höga placering vid vattnet då man inte funnit andra etruskerstäder längs med kusten. Populonia var en av 12 städer i Etruria och ligger strax norr om Piombino.

Lustbåtshamn och strand

Den bebodda delen av Populonia finner man på toppen av ett av de förberg som utgör Barattibukten. Medeltidsmuren runt om staden blev byggd för att skydda staden mot pirater, och borgen från början av 1500-talet sluter sig om en typisk stad från 1300-talet som är belägen längs de två brolagda huvudströken em>San Giovanni di Sopra och San Giovanni di Sotto, var man finner små butiker och cafeer. Nedanför staden ligger en livlig liten båthamn och en fin sandstrand.

Litet museum

På ett litet privat museum i staden finner man de etruskiska och romerska fynd som är gjorda i områdets grottor samt i havet.

Läs mer om Populonia

Arkeologisk park

I den arkeologiska parken som breder ut sig över 80 hektar jord kan man finna historia och arkeologiska fynd sammansatta till en vacker och oberörd vandringstur. Ett av de viktigare monumenten är gravplatsen San Cerbone som är den enda som blivit skapad på havet samt gamla klippgrottor.

Baratti

Är en vacker naturlig hamn som med sina arkeologiska fynd från etruskernas tid avspeglar sig i havet och solnedgångens skönhet. Här finner man olika slags gravplatser utspredda i området som inbjuder till en promenad på historiens långa och fascinerande stig. Stigen fortsätter bland nekropolerna för att sluta mitt i den grönaste medelhavsvegetation vid etruskerstaden Populonia.

Baratti är en del av den arkeologiska park som heter Parco Archeologico di Baratti e Populonia.

Dölj texten
 
 
search map