Omdömen från Podere Santa Margherita

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Podere Santa Margherita

Läs personliga omdömen av Podere Santa Margherita som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Podere Santa Margherita. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 4 Vuxna, 6 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Håkan med familj från Uppsala i Sverige bodde på Podere Santa Margherita i Poggibonsi från den 26. juni till den 10. juli 2010.

Vi var mycket nöjda med boendet (Iris, S. Margherita), rent och snyggt, och en mycket vänlig och trevlig ägarinna. Vi är också mycket nöjda mer er service och återvänder gärna både till Toscana och till er nästa gång vi planerar en resa.

Tack och fortsatt trevlig sommar!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 4 Vuxna
Namn
Anne med familj från Mantorp i Sverige bodde på Podere Santa Margherita i Poggibonsi från den 13. till den 20. juni 2009.

Vi hade en underbar semester och jag är jättetacksam för all hjälp vi fick innan vi kom iväg.
Vi landade i Pisa och fixade den förbokade hyrbilen (Hertz). Det tog lite tid, även att vi redan förbokat hemifrån. Då borde i princip bilen stå och vänta när man kommer och försäkringsfrågor vara uppklarade innan. När man står på plats och ska ta ställning till diverse försäkringsfrågor, är lite seg efter flygresan, omställning av värmen och stressade för att hinna till huset - då vill man ju inte ha dom frågorna. Men det rör ju inte er - det tar jag med Hertz (men kan vara bra att veta).

Vi kom till Podere Santa Margharita vid 22.45, fick köra ganska "rejält"
för att hinna. Använde GPS-en och sista biten er utmärkta vägbeskrivning.

Där blev vi mycket väl mottagna, en snabb visning av lägenheten, en flaska vin och lite kex. Vad kan man väl mer önska när man kommit fram till paradiset :-)

Jättefint hus, mycket välskött trädgård, jättefräsch pool och underbara omgivningar. Jätterar "mormor" som fanns till hands om vi behövde henne, annars såg man henne knappt, förutom när hon vattnade morgon och kväll!
Synd bara att vi inte kunde mer italienska - det hade varit så roligt. Vi försökte också med lite kroppsspråk prata med mannen som skötte vinodlingarna med sin lilla traktor osv, men det var inte lätt :-)

Våra grannar var mycket stillsamma och vi hade i stort sett poolen för oss själva. Vi tillbringade mycket tid i trädgården - helt underbar. Man behövde egentligen inte åka någonstans alls när man bodde så vackert!

Vi lagade mycket mat själva och köket i lägenheten var mycket väl utrustat.

Nackdelar:

Vi diskuterade ju terasserna innan vi for. Vi hade ju, precis som ni sa, bästa utsikten från vår takterass. Men jag tycker nog att man ska skriva i beskrivningen att man inte har någon utsikt när man sitter ner och t ex äter middag! Då ser man bara rakt in i betongen. Har man terass på marken har man ju en betydligt naturvänligare omgivning, om man så säger.

Dock lärde vi oss snart att klättra upp på kanten på terassen och sätta oss med morgonkaffet eller kvällsvinet och njuta av den vidunderliga utsikten. Så det gick ju. Men är man lite äldre, så får man vackert stå med armarna på kanten och titta. Och vår terass kunde man i stort sett inte vistas på alls under dagtid, då det var på tok för varmt och ingen skugga.

Så då traskade vi ut i trädgården med våra solstolar - och det gick ju också jättebra. Men man ska nog upplysa om omständigheterna i alla fall, så man är beredd. Det blir ganska mycket spring i trapporna och det är ju inte alla som orkar med.

Tror att Iris-lägenheten är den ultimata om man bortser från vår utsikt.
Där kan du både sitta i ett avskilt hörn om du önskar och har utsikt bakom huset ut på fälten osv.

Men som sagt - vi tog trädgården i anspråk och hade "allt" kan man säga.

En detalj som vi upptäckte på den negativa sidan var en "avloppslukt" som kom morgon och kväl på vår terass. Troligen berodde det på att det inte regnat på länge, så vattnet i avloppet ute på terassen blir stillastående.
Tror att det kan avhjälpas med att man spolar x antal liter vatten i avloppet någon gång i veckan (kanske innan nästa gäst anländer). Tror att odören då skulle försvinna. Kanske ni kan tipsa om detta? Svårt för oss att förklara.

Poggibonsi låg ca 10 minuter med bil från oss till centrum. En trevlig mindre stad/by, som hade allt du behövde. PAM var det köpcentrum som vi fastnade för, som hade det mesta du kunde behöva. Där gjorde vi våra matinköp. Rekommenderas.

Fanns även trevliga fik och restauranger i stan. Rekommenderas La Perla del Chianti, Via Senese 287 i Poggibonsi. Mycket trevligt, personlig service, bra pris och GOD mat. Gärna kvällstid - verkar vara mest italienare som går dit.

Sen var vi på vinprovning på Cesani (och även då kändes det som att vi valt rätt boende utan tvekan). I närheten där fanns ett hotell med restaurang, några minuters promenadväg bort. Rekommenderas också. Lite dyrare, men god mat och trevlig service. Väldigt vacker trädgård och mängder med blommor. Har tyvärr inte namnet kvar...

När man bokat vinprovning vore det jättebra om en vägbeskrivning fanns till den gården - med i bokningen alltså. Tror inte det fanns (merän på deras hemsida förstås, men det hade jag missat att gå in och printa). Så vi fick leta en hel del innan vi hittade.

San Gimignano var en gullig bergsby, liksom Colle de val D Elsa. Fanns många liknande runtomkring inom säg 2-3 mils radie. Vi besökte några olika, men tyckte vi bodde så underbart, så att det räckte att åka ner till Poggibonsi och ta en fika om vi ville se folk :-)

Rekommenderas att äta mat lite utanför turistställena - trevligare, genuinare, oftast billigare och inte så "turistigt". Beror ju på vad man vill ha.

Havet - tja, vi åkte på vinst och förlust en dag, så rakt ut som det gick från vårt boende. Tar ju tid att åka eftersom vägarna är ganska krokiga, så vi "orkade" inte fara till t ex Viareggio. Vi åkte till Cesani. DET var inte kul. Turistigt, nedsmutsat, mycket folk och ingen inbjudande strand i vårt tycke. Men man kanske inte ska åka till platser som inte finns rekommenderat :-) Havet får vi ta en annan gång.

Vi rekommenderar å det varmaste Podere Santa Margherita och Poggibonsi.
Njut!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2009
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2009
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2009
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map