Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det har både skrivits och sagts mycket om Poggibonsi, vilket inte är så konstigt då detta är en av Toscanas mest spännande städer. Poggibonsis historia går tillbaka ända till Medeltiden, ja ända till romersk tid, men den absolut största delen av staden har kommit till under 1960- och 70-talet, vilket självfallet också har påverkat den arkitekturiska bilden.

Men Poggibonsi har fortfarande sina attraktioner och fördelar. Gågatan i centrum är trevlig och befriande fattig på turister, och tempelriddarkomplexet La Magione är utan tvekan värd ett besök. Poggibonsi har också ett brett utbud av restauranger, caféer och inköpsmöjligheter (inte minst den stora COOP-supermarket). Staden är även knutpunkt för den kollektiva trafiken i det centrala Toscana.

Vill man åka en tur till San Gimignano, går bussen här från staden, och från tågstationen kommer man snabbt till både Siena och Florens, även fast det oftast är mer praktiskt och går snabbare att ta bussen till dessa städer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map