Pisa, Toscana Pisa på en dag

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Transport: Det finns säkert lika många som föredrar att resa utan bil som det är resenärer som inte åker någonstans utan egna fyra hjul. Några föredrar en kombination var man undgår de mer trafikerade städerna i egen bil, både för att spara tid och frustrationer, men också för att spara bilen för onödiga skråmor från en tät trafik. Pisa är en av de städer man kan komma till både med tåg, buss och bil.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Tåg: Tågstationen i Pisa ligger någorlunda centralt, varför det är lätt att komma runt till stadens sevärdheter; från tågstationen till det Lutande Tornet (som ligger på den andra sidan av centrum) är det knapp 2 km. Pisa är direkt förbunden med tåg mellan bl.a. Florens, Lucca, Viareggio, Livorno och Pisas Internationella flygplats. Det är således även enkelt för flygpassagerare att komma in till staden (5 minuters körning).

Buss: Bor man inte strategiskt i förhållande till en tågstation men föredrar man att låta bilen stå, är det möjligt att ta bussen till Pisa. Dessa stannar även vid tågstationen (ca. 100 m därifrån). Bolaget som förbinder Pisa med bussar heter Cpt (Compagnia Pisana Trasporti). Via denna länk kan man få en översikt över de olika rutterna och hitta fram till den som passar en bäst (det är bara de första 10 bussarna i översikten som kör till Pisa). Varje ruttöversikt är en aktiv länk till tidtabellen för varje linje: CPT-Pisa. Pisa är dessutom förbunden via buss med Siena genom bolaget Train.

Parkering: Önskar man ankomma i bil till Pisa finns det flera möjligheter för att finna en parkering.

Några av stadens gratis parkeringar finner ni här:
Parcheggio Via del Brennero (Via Paparelli). Den ligger norr om staden med ca. 1 km till centrum (den närmaste gratis parkering) och har ca. 750 parkeringsplatser. Det avgår buss till centrum; Linje E. VIKTIGT: man kan inte använda denna parkering onsdag och lördag mellan kl.07:00 – 16:00, då det hålls marknad.
Parcheggio Via di Pratale. Ligger lite norr om Parcheggio Via del Brennero. Härifrån kan man ta buss 7 in till centrum.
Parcheggio Via Pietrasantina. Är belägen nord-väst om staden nära Piazza del Duomo. Här finns ca. 700 parkeringsplatser.

Här är en lista över de större betalningsparkeringar i Pisa (som används både till dagspriser och timmesbetalning):
Parcheggio di Piazza dei Miracoli, Via Carlo Salomone Cammeo (ca. 350 betalningsplatser – öppen dagligt). Det avgår buss till centrum (LAM Rossa - röd).
Parcheggio Palazzo dei Congressi, Via Matteotti (ca. 150 betalningsplatser – öppen dygnet runt)
Parcheggio Stazione FS, Via Cesare Battisti (ca. 400 betalningsplatser – öppen dagligt).

Dessutom finns det många parkeringsplatser längs gator och gränder, var man ska betala vanlig parkeringsbiljett. Priset går från 0,50 till 1,50 euro för en timme.

Sevärdheter: Genom att klicka dig in på ordet "Pisa" på denna sida blir du hänvist till upplysningar och bilder om kända och gömda sevärdheter i staden.

Trevlig resa!

 
search map