Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Håll semester i Pisa - en förbisedd pärla

Eller möjligen en oslipad diamant. Staden har en fascinerande historia som lämnat spår helt tillbaka från Romartiden och fram till våra dagar. I motsättning till så många andra italienska kulturstäder har Pisa inte blivit "rensad upp och förfinad" för turisternas skull: majoriteten av stadens historiska centrum är därför fortfarande pittoreskt och oupptäckt, och de många studerande vid Pisas stora universitet ser till att kvällen och nattlivet inte blir lugnt och trist. Vill du ha ett smakprov? Gå till torget Piazza delle Vettovaglie och se alla bodarna med frukt och grönsaker, de många matställe och barer och bara sug åt dig av atmosfären. Roms Campo de' Fiori bleknar i gemförelse när det gäller genuin stämning!

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Du reser lätt till och från Pisa

Staden är idag en viktig viktig trafikknutpunkt för hela Toscana, med hamn, flygplats, tågstation och motorväg. Pisas flygplats är Toscanas viktigaste kommunikation och härifrån kommer man smidigt till stadens centrum och Florens centralstation. Pisa har ett berömt universitet som är världsledande för fysik och matematik. Staden har även en stor militärbas. Kusten och flera badorter med fina stränder ligger endast 10-20 minuters bilfärd från Pisa och här finner man badortsstämning med allt vad det innebär.

Läs mer om Pisa

Årets största fest

Skulle man rekommendera en tidpunkt för ett besök i Pisa skulle det vara i samband med festen för stadens "festhelg", San Ranieri som är omkring den 16-17 juni.Då slåss de nordliga kvarteren mot de sydliga om att erövra Ponte di Mezzo som är stadens viktigaste bro över floden Arno. Hela staden sluter upp i denna fest som är präglad av medetids atmosfär. Dessutom är alla de som är med i leken utklädda i traditionella kostymer.

Semesterboende i Pisa

Hos In-Italia erbjuder vi semesterboende i centrala Pisa men också i den närliggande Marina di Pisa samt i Lucca. Använd sökfunktionen överst på sidan till att hitta det perfekta semesterboende i Pisa till dig och ditt resesällskap. Eller ring oss och få ett givande samtal om de lokala förhållande och goda tips till det helt rätta boende.

Dölj texten
 
 
search map