Toscana Pinocchio parken vid Collodi

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

De flesta barn känner historien om Pinocchio; både från sagoböckerna men även från Disneyfilmen, så är den lilla trädockan med den långa näsan en välkänd figur. Pinocchio parken ligger i närheten av figurens hemstad Collodi i det norra Toscana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Parken blev byggd under åren 1956 - 1987 och är en park över Pinocchios liv och berättelser och ingen nöjespark. Först uppförde man den stora bronsstatyn (5 m.), som symboliserar Pinocchios växt från docka till pojke och de fina mosaikerna som illustrerar huvuddragen i sagan. I 1972 tillförde man en lekplats i den södra delen av parken. Sedan har det tillkommit andra elementer, såsom ett ord-och-figur-laboratorium m.m.

Parken är ett trevligt ställe för barn och deras familjer som önskar gå en tur bland fina figurer och berättelser. Det är öppet dagligen under hela sommarhalvåret. För ytterligare information, se Pinocchios hemsida: www.pinocchio.it

Framför Pinocchio parken ligger Storico Giardino Garzoni, en erkänd italiensk trädgård, var geometrin från renässansen och finurligheten från barocken är harmoniskt blandade samman. Upp på den branta kullen finner du ett system av trappor och stigar som för runt bland grottor, statyer, fontäner, hundra år gamla exotiska palmer och mycket mera. En legend berättar att det bringar tur för de nyförälskade att besöka trädgården; inte bara för de många imtima hörn bland växterna var man kan njuta, men även för att trädgårdens labyrintiska plan är en allegori på livets gång som paret har framför sig.

 
search map