Semesterbostäder & hotell i Pietrasanta

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pietrasanta ligger fyra km från kusten i norra Toscana. Till skillnad från de flesta städer nära den toscanska kusten, har Pietrasanta en lång historia, vilket man tydligt ser i domkyrkan San Martino, som härstammar från 1200-talet. Men att denna lilla stad har flera gamla, spännande byggnader beror framförallt på den stora konstnärskoloni som har präglat staden genom 1900-talet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Att så många konstnärer har valt just denna stad, förstår man lätt när man tänker på hur nära det är till det stora marmor-brottet i Carrara. De många prominenta skulptörer som har valt att bo i staden, eller under delar av året, har också bidragit till man hittar en exklusiv atmosfär, läckra butiker och eleganta restauranger. På den stora domkyrkeplatsen ligger flera utomhuscaféer och där är ofta skiftande utställningar av skulpturer.

Läs mer om Pietrasanta

Cirka halvvägs på gågatan Via Giuseppe Mazzini finner man ett litet kapell var den colombianska konstnären och skulptören Fernando Botero (född 1932) har målat ”himlen” och ”helvete” på varsin sidovägg. Han är knuten till staden då han har hus här och i perioder är han en av de ca. 26.000 invånare i kommunen. Vid slutet av Via Giuseppe Mazzini ligger Piazza Statuto, var det är marknad torsdag förmiddag.

Dölj texten
 
 
search map