Semesterbostad i Pescia i Toscana

Il Borgo degli Agrumi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Il borgo degli Agrumi betyder "Citrusträdens lantställe". Det är rätt ovanligt att hitta citrusträd i Toscana, då klimatet här normalt är för kallt på vintern. Men denne begränsning gäller inte för husets trädgård som vänder mot solen och skapar ett mikroklimat som tillåter dessa sköra planter att växa i trädgården.

En semester i takt med landsortens liv

Det finns hörn av Italien, där tiden ser ut att ha stått still: landsorten Uzzano ligger på toppen av en backe med panoramautsikt och tillhör absolut en av dessa små, hemliga platser. När du väl har parkerat bilen (som är nödvändig för att hålla semester här), kan du ta dig uppför landsortens kullerstensgator och stigar. Huvudvägen går upp för backen från den historiska stadsporten till torget, där kyrkan en gång samlade alla invånare på helgdagarna. Från grönsakshandlarens trädgård till nästa trädgård, genom mindre kapell och kyrkor och doftande balkonger, fann man glädje i att leva i små grupper. I staden Uzzano finns inget som kan distrahera dig från stillheten och ron, och på Borgo degli Algrumi kommer du att påminnas om att det fortfarande finns platser där du kan koppla av i denna stressiga värld.

Kör till Pescia för stadsliv

Den lilla stigningen från landsorten till staden Pescia är en stigning till det absoluta lugnet. I Pescia blir du bortskämt med butiker, och det är också från Pescia du kör vidare till Toscanas många andra sevärdheter och områden genom att nyttja motorvägen mellan Florens och kusten.

En upplyftande panoramautsikt

Från det gula huset Il Borgo degli Agrumi står du framför en panoramautsikt som du länge kommer att dagdrömma om. Den härliga trädgården bjuder på citrusträd som skapar exotiska ramar över markerna längre ner i dalen. Trädgården får sol från morgon till kväll, och här kan du verkligen njuta av la dolce vita, så som italienarna själva gör. Ett glas vin, lite hemlagad mat mellan tänderna och närheten, är ingredienserna till landsortens stilla liv.

Läs mer om Il Borgo degli Agrumi

Se fram emot en välutrustad semesterbostad

Il Borgo degi Agrumi står stolt på 250 meters höjd. I trädgården finns liggstolar och parasoll till alla husets fem lägenheter. Efter en dag i trädgården, eller på utflykt, kan du välja om du vill köra ner till Pescia för att äta på en av stadens restauranger, eller om du själv vill laga din mat i lägenheternas välutrustade kök (här finns ugn, mikro, diskmaskin - vidare i lägenheten finns tvättmaskin, aircondition, TV och wifi).

För många av oss, som kommer från den stressiga vardagen, kommer lugnet i staden kanske vara oroväckande de första timmarna - eller dagarna. Ingen restaurang, ingen butik, endast folk som hälsar på varandra på sina långsamma promenader, kanske på väg till grannen för att plocka några tomater... Vågar du testa på detta landsortens lugna liv?

Läs om l√§genheterna på Il Borgo degli Agrumi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map