Villa i Pescaglia i Toscana

Casa Porta Verde

 
Casa Porta Verde är inte tillgänglig i dagsläget
Casa Porta Verde är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Pescaglia här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Casa Porta Verde, eller "huset med den gröna dörren", har legat i den lilla landsorten Piegaio Alto, som endast har cirka 25 hus, sedan början av 1900-talet. Huset har den senaste tiden upplevt en genomgripande renovering, så att det idag lever upp till våra dagars krav om komfort, men samtidigt har man lyckats bevara en fin balans mellan gammalt och nytt. Titta bara på bilderna - de säger allt!

Nytt och gammalt, sida vid sida

Trots att du idag hittar både pool, tvättmaskin och tre välinredda badrum i villan, finns här fortfarande ingen aircondition - men det skylls på att det oftast är överflödigt här uppe i backarna. Observera att du också måste parkera din bil cirka 50 meter från villan, och gå den sista biten (om du nu inte har en gammeldags FIAT500 eller en Smart), för gatorna är mycket smala.

Restaurang och inköpsmöjligheter i promenadavstånd

Inom en kilometer hittar du en restaurang/pizzeria, en liten köpman, en bar och ett apotek. Den härliga staden Lucca når du på 30 minuter i bil. Pisa med sitt lutande torn på cirka 50 minuter, och vill du ta en tur till Florens, tar det cirka 1,5 timme. Vår gissning är dock, att du kommer att spendera större delen av din semester med att bara njuta av livet på Casa Porta Verde och på Piagaios små gator. Och skulle du ha några energiska cyklister i familjen, så är området ovanligt bra för (krävande) träning med branta stigningar och nedfarter på de små, lätt trafikerade vägarna.

Casa Porta Verde med 10 sovplatser

Hur är på hela 280 m² - och det kan kanske verka lite oöverskådligt, så låt oss ge er en liten "rundvisning". Du träder direkt in i entrén, där du hälsas välkommen av ett porträtt av ägarens föräldrar, målad av bildkonstnären Niels Winkel. Entrén är dessutom utsmyckad med en väggmålning, målad av ägaren själv som också är bildkonstnär. Till vänster om entrén finner du ett litet te-kök med matplats och fortsätter du upp för trappan hittar du ett vardagsrum. Fortsätter du ännu lite längre upp, hittar du de två sammanhängande loftrummen.

Tillbaka till vardagsrummet. Går du ett par trappsteg upp, hittar du ett dubbelrum med ännu en väggmålning målad av ägaren, samt en toalett med duschkabin. Fortsätter du igenom dörren till vänster, ser du husets största sovrum med tillhörande badrum i marmor där det bland annat finns ett badkar och utsikt över bergen. Sovrummet har dessutom ett litet avskärmat loft. Trappan som leder ner därifrån, leder till det stora vardagsrummet och ett litet kontor. Från vardagsrummet kan du välja två vägar - antigen trappan ner som leder till husets mest nyttjade rum, nämligen det stora köket (fyra gasplattor, ugn, kylskåp med frysbox och diskmaskin), som är kallt på en varm sommardag, och varifrån du har utgång till terrassen och poolområdet.

Väljer du att ta dörren till vänster i vardagsrummet, kommer du ut till en liten korridor med ett badrum på den ena sidan och ett stort dubbelrum på den andra sidan. Fortsätter du igenom korridoren, genom dörren, är du på nytt tillbaka i entrén. Villan rymmer också skulpturer av två italienska konstnärer, liksom konst av Rene Holm, Morten Schelde, Frodo Mikkelsen, Ib Spang Olsen och ägaren själv. Utanför hittar du en mindre övertäckt terrass, och nedanför den, en ännu större terrass med bord och stolar till upp till 10 personer; en stor pizzaugn; samt ett poolområde med solsängar. I trädgården finns för övrigt olivträd, päronträd, granatäpplen, valnötter, blommor, sharon-frukter och naturligtvis en mängd olika sorters kryddor.

Observera att minsta antal dagar du kan stanna är 7 dagar - men som en av få villor i Toscana, kan du bo 10 eller 12 dagar här. Se kalender för lediga datum.

Läs mer om Casa Porta Verde

Dölj texten
 
 
search map