Semesterbostad i Ortignano Raggiolo i Toscana

Borgo dei Corsi

Den utmärkta restaurangen Convivio dei Corsi på torget Stadens torg med restaurang - receptionen ligger några trappsteg ner till vänster Ortignano Raggiolo trevliga gator Receptionen till Il Borgo dei Corsi Härlig stämning i stadens restaurang Ett hörn av stadens restaurang Convivio dei Corsi Restaurangen Convivio dei Corsi Trädgård och pool utanför staden Den lilla kiosken vid poolen Njuta av skuggan och solen vid poolen, som ligger 800 meters gång från centrum Stämning i Ortignano Raggiolo Gräsmatta vid poolen till dem som vill springa Du kan köra bil till poolområdet om du inte vill gå - det är endast 1,2 kilometers biltur Den fina utsikten från poolområdet Huset Vergaio ligger 200 meter från parkeringsplatsen Huset Lampo ligger 300 meter från parkeringsplatsen Huset Vergaio ligger 200 meter från parkeringsplatsen Terrassen till huset Ercolanti, som ligger 300 meter från parkeringsplatsen Terrassen till lägenheten Ribustino 1, som ligger 300 meter från parkeringsplatsen
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ortignano Raggiolo började ta emot fler invånare, var det inte direkt glädjen som förde dem hit. Luca, som kommer från staden och återinvesterat sina pengar i att renovera flera av de gamla husen i staden, berättar om människor som kom hit i exil eller internering. Det var människor som kämpade mot kyla och fattigdom; men de var också intelligenta och oberoende sinnande till att bygga sina hus med visdom och god smak.

En lugn stad med vackra gränder och en bra restaurang

Den smala och branta vägen går från det stora torget, dit du kan komma med bil, ner till dalen och runt staden, där du hittar vackra gränder, ett par caféer och en bra restaurang med en rustik inredning där du kan smaka på traditionella rätter baserade säsongsbetonade produkter. Staden har ett museum för kastanjeproduktion - det finns många rätter som kan tillagas med kastanjer, vilka plockas om hösten... men det är dock värt att komma hit året runt!

Utflykter i Casentinodalen och Toscana

Trots att staden är ett vackert hörn, rekommenderar vi att du utforskar området, som erbjuder både vackra medeltida städer, några med funktioner som går tillbaka till etruskerna, och vacker natur. I Casentinodalen, som är känd för massivet Pratomagno (1592 m.ö.h.) och dess täta och lummiga skogar, är det värt att besöka Poppi med sitt imponerande slott, Stia samt Bibbienas gamla och vackra centrum, Romena Borg och Camaldoli kloster... men du kan även enkelt nå Arezzo, Siena och Florens i på cirka en timmes bilfärd.

En oas med pool utanför staden

Luca planerade, redan i starten av sitt projekt, ett område där det fanns utrymme för att sola och bada och få en glass eller en kall öl. Han har installerat en stor pool i dalens soligaste hörn, omgiven av en stor solterrass och en gräsmatta där du kan vila... och plocka färska grönsaker, för här hittar du också en fullt användbar köksträdgård. Poolen ligger ca 800 meter från staden (till fots) och du kan komma hit längs en gammal väg som är lätt att gå ner för. Förderar du att ta bilen av någon anledning är sträckan lite längre eftersom vägen går runt om byn.

Bra lägenheter för både familjer och par

Lägenheterna är alla olika, med den gemensamma nämnaren att de är renoverade med omsorg och kärlek till sin historia och karaktär. Rustika som sig bör. De har alla den komfort som behövs för en trivsam vistelse. Luftkonditioneringen är inte något du hittar i lägenheterna eftersom det inte är nödvändigt i den svala delen och på dessa höjder (staden ligger 483 m.ö.h.).

Läs om lägenheterna på Borgo dei Corsi

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Borgo dei Corsi

Läs personliga omdömen av Borgo dei Corsi som ligger i Toscana. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Borgo dei Corsi. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Borgo dei Corsi

Lugn lyxtillvaro!

Trevligt men annorlunda boende. Fantastiskt poolområde en bit ifrån, bil behövs dock, med picnicområde, dusch och toalett.

Läs mer

Mycket autentiskt men inte så praktiskt

Fantastiskt autentiskt stad. Rara invånare, blev inbjuden till kyrkan av några för en rundvisning. Området bjuder på flera bra restauranger inom 10-20 min bilfärd. Autentisk mat och inte "turistmat" till mycket låga priser (1 rätt + vin, cirka 100 kr/pers). Pool med få andra gäster, normalt sätt 2-3 familjer.
Men var beredd p att gatorna är mycket branta i staden, caféet har inte alltid öppet, köpmannen har ett extremt begränsat urval, man ska köra 15 min till närmaste stad för att handla, man kan inte parkera särskilt nära sin bostad (tungt att släpa familjens bagage 500 meter på de branta gatorna), poolen ligger 1 km från semesterbostaden. Det var inte alla som hade en uteplats, och det är lite trist att sitta inne i en lägenhet på kvällen när caféet har stängt. Och några av de lägenheter som har balkong - har balkongen två våningar upp. Men det är svårt att säga att det inte är värt det, för det är en stor upplevelse att bo så lokalt, härligt med nästan inga gäster vid poolen, härligt att slippa turism, turistmat och höga priser. Så allt har varit värt det i slutändan.

Läs mer

Vackert och autentiskt italienskt

Borgo dei Corsi. Vackert och härligt ställe med total lugn och ro. Stället ska man åka till om man verkligen vill slappna av, och njuta av det vackra landskapet. Kom ihåg bra skor, det är MYCKET branta gator runt staden - inget för rörelsehindrade.

Läs mer

Bedömning av Borgo dei Corsi

Ett riktigt härligt ställe, men lite långt till större städer. Då det ligger i bergen tar det lång tid att köra också kortare sträckor. Så det ska man tänka på. Området är fantastiskt vackert och lägenheterna är riktigt härliga. Och så ligger det den mest fantastiska restaurang är man får den läckraste mat till en mycket billig peng. Men har man mindre barn, händer det för lite...
Avståndet till Florens är på hemsidan angivet som 38 km, men det är alltså 65 km och det tar knappa 2 timmar att köra dit.

Läs mer
 
search map