Semesterbostad i Ortignano Raggiolo i Toscana

Borgo dei Corsi

Stämning i Ortignano Raggiolo Stadens torg med restaurang - receptionen ligger några trappsteg ner till vänster Ortignano Raggiolo trevliga gator Receptionen till Il Borgo dei Corsi Den utmärkta restaurangen Convivio dei Corsi på torget Härlig stämning i stadens restaurang Ett hörn av stadens restaurang Convivio dei Corsi Restaurangen Convivio dei Corsi Trädgård och pool utanför staden Den lilla kiosken vid poolen Njuta av skuggan och solen vid poolen, som ligger 800 meters gång från centrum Gräsmatta vid poolen till dem som vill springa Du kan köra bil till poolområdet om du inte vill gå - det är endast 1,2 kilometers biltur Den fina utsikten från poolområdet Huset Vergaio ligger 200 meter från parkeringsplatsen Huset Lampo ligger 300 meter från parkeringsplatsen Huset Vergaio ligger 200 meter från parkeringsplatsen Terrassen till huset Ercolanti, som ligger 300 meter från parkeringsplatsen Terrassen till lägenheten Ribustino 1, som ligger 300 meter från parkeringsplatsen
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ortignano Raggiolo började ta emot fler invånare, var det inte direkt glädjen som förde dem hit. Luca, som kommer från staden och återinvesterat sina pengar i att renovera flera av de gamla husen i staden, berättar om människor som kom hit i exil eller internering. Det var människor som kämpade mot kyla och fattigdom; men de var också intelligenta och oberoende sinnande till att bygga sina hus med visdom och god smak.

En lugn stad med vackra gränder och en bra restaurang

Den smala och branta vägen går från det stora torget, dit du kan komma med bil, ner till dalen och runt staden, där du hittar vackra gränder, ett par caféer och en bra restaurang med en rustik inredning där du kan smaka på traditionella rätter baserade säsongsbetonade produkter. Staden har ett museum för kastanjeproduktion - det finns många rätter som kan tillagas med kastanjer, vilka plockas om hösten... men det är dock värt att komma hit året runt!

Utflykter i Casentinodalen och Toscana

Trots att staden är ett vackert hörn, rekommenderar vi att du utforskar området, som erbjuder både vackra medeltida städer, några med funktioner som går tillbaka till etruskerna, och vacker natur. I Casentinodalen, som är känd för massivet Pratomagno (1592 m.ö.h.) och dess täta och lummiga skogar, är det värt att besöka Poppi med sitt imponerande slott, Stia samt Bibbienas gamla och vackra centrum, Romena Borg och Camaldoli kloster... men du kan även enkelt nå Arezzo, Siena och Florens i på cirka en timmes bilfärd.

En oas med pool utanför staden

Luca planerade, redan i starten av hans projekt, ett område där det fanns utrymme för att sola och bada och få en glass eller en kall öl. Han har installerat en stor pool i dalens soligaste hörn, omgiven av en stor solterrass och en gräsmatta där du kan vila... och plocka färska grönsaker, för här hittar du också en fullt användbar köksträdgård. Poolen ligger ca 800 meter från staden (till fots) och du kan komma hit längs en gammal väg som är lätt att gå ner för. Förderar du att ta bilen av någon anledning är sträckan lite längre eftersom vägen går runt om byn.

Bra lägenheter för både familjer och par

Lägenheterna är alla olika, med den gemensamma nämnaren att det är renoverat med omsorg och kärlek till sin historia och karaktär. Luca har goda skäl att vara stolt över dem alla. De har alla modern komfort och du kommer förmodligen inte att uppleva en du lever i exil här. Luftkonditioneringen är inte något du hittar i lägenheterna eftersom det inte är nödvändigt i den svala delen och på dessa höjder (staden ligger 483 m.ö.h.).

Läs om lägenheterna på Borgo dei Corsi

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

La Ferriera

Loro Ciuffenna, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Rekommendationer till dig

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Residence Florida

Porto Santa Margherita, Veneto

Populärt i Toscana

Riserva di Fizzano

Castellina in Chianti

search map