Semesterbostäder & hotell i Orciatico

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Orciatico är det viktigaste samhället i Lajatico och har cirka 200 fasta invånare. Denna lilla stad har ett stämningsfullt centrum omkring den gamla fästningen och dess torn, varifrån man har utsikt över Volterra, slätten mot Pisa och Pisano berget. Staden ligger på 300 meters höjd och klimatet är här väldigt behagligt även undet de varmaste årstiderna.

Stadens centrum har restaurerats under de senaste årtiondena. Här hittar du en liten traditionell restaurang La Mangiatoia, en liten imköpsbutik och en bar. Vill du hitta några fler inköpsmöjligheter så ligger Lajatico ca. 8 km härifrån och Volterra ca. 18 km härifrån.

Den tredje söndagen i oktober är det här kastanjefest, den så kallade la sagra delle castagne, vilken definitivt är värd ett besök. Längs med stadens gator och torg arrangerar de lokala invånarna provsmakning av deras traditionella produkter som produceras med och utan kastanjer under hösten.

Vid Orciatico, i ett område kallat Borboi var det ligger en mofeta, en slags krater som släpper ut "anidride carbonica" av geotermiskt ursprung. Vetenskapsmän menar att miljön omkring denna krater är ett exempel på hur jorden kommer att utvecklas om växrhuseffekten förvärras. Fenomenet har här varit känt i årtionden och utgör ingen fara för sundheten... Tvärtemot har forskning i detta område - forskning som sker i samarbete med flera universitet, bland andra San Diego i USA - funnit flera okända exemplar av planter och djur.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map