Orbetello, Toscana Den antika Cosa by

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn blev byggd omkring de två center i ett samfund var allmänheten hade vana att mötas: omkring Foro, som sysselsatte sig med politik och Acropoli, var man tillbad gudarna.

Det är först efter byns födelse som den fick byggd en ringmur omkring bebyggelsen och det var även först därefter som offentliga byggningsverk och de första hamnbyggningarna vid Portus Cosanus uppfördes. Bymuren vittnar idag om att romarna inte kände sig så säkra på att de hade fått underlagt sig den lokala befolkningen av etrusker, medan hamnens många infrastrukturer, som syftade på återuppbyggning av båda idag vittnar om romarnas stora ingenjörkonst.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Detta är alltså ett samfund som idag har rollen att upplysa oss om förtidens stora kunskap och kapacitet och som den gång var ett bland många funktionsdugliga samfund som bildade ramen om romarnas storhetstid.

Från slutet av 200 f. Kr. går Cosa sitt förfall till möte och omkring 70 f.Kr. blir Cosa ödelagd och lämnas i nästan 50 år. Vad som därefter sker med byn genom medeltiden kan man få reda på genom att besöka ruinerna och de imponerande arkeologiska fynd som man har funnit vid Cosa vid Ansedonia, idag bevarad på och omkring Museo Archeologico Nazionale Di Cosa.

 
search map