Agriturismo i Montespertoli i Toscana

Fattoria Poggio Capponi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Mitt i Toscana, inom triangeln Florens, Pisa och Siena ligger vingården Fattoria Poggio Capponi i det natursköna landskapet som bland annat har inspirerat bröderna Taviani till filmen "La Notte di San Lorenzo" som är inspelad i detta område. Förutom det natursköna landskapet har du härifrån ett ypperligt läge att besöka flera av regionens vackraste platser och kulturstäder.

Vin och olivolja i fokus

Gårdens historia går tillbaka till 1400-talet och idag är det adelsfamiljen Rousseau Colzi som bor här. Det var också denna familj som utvidgade lantbruksproduktionen under 1930-talet. De producerar flera olika typer av vin, framställer olivolja och de odlar även korn och solrosor på deras 500 hektar mark.

De senaste åren har familjen dock utökat till att även ha semesterlägenheter för uthyrning, som antingen ligger på själva gården eller på den närliggande gården Podere Masso (ca.300 meter från gården). De övriga lägenheterna ligger i Borghetto, ca 600 meter bort. Och de får goda betyg från sina gäster som uppskattar inte bara läget och lägenheterna utan även den familjär servicen.

Läs mer om Fattoria Poggio Capponi

Smaka gårdens egna viner

Vid gården finns det en stor fin pool och i den närliggande landsorten finns det både pizzeria och restaurang. Det är naturligtvis möjligt att köpa ett par av de årliga 220.000 flaskorna vin direkt från källardörren och ibland arrangeras det även vinprovningar på gården. Som en rolig parantes kan vi även nämna att familjen har en samling veteranbilar som gästerna kan gå och se.

Trevligt boende i traditionell stil

Lägenheterna är välmöblerade och i den stil vi förväntar oss i Toscana med vackra stengolv och synliga takbjälkar. De är utrustade med Sat-TV och aircondition. En del boende ligger vid Fattoria, andra ca 300 meter bort från poolen, Podere il Masso. Några ligger 600 meter bort.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map