Agriturismo i Montespertoli i Toscana

Borgo Filicardo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Söder om Florens breder ett vackert landskap ut sig och kullarna fylls med röda druvor. Och väljer du att bo här, på Borgo Filicardo då bor du bokstavligen mellan de vackra vinrankorna. Markerna runt om Borgo Filicardo präglas nämligen av odling av allt från Sangiovese, Cabernet, Merlot, Trebbiano och flera andra trevliga druvsorter. Själva vingården heter Tenuta di Morzana medans Borgo Filicardo är namnet semesterlägenheterna. Detta är en fridfull plats med familjär atmosfär, perfekt som ett generationsresmål!

Du har en utmärkt utgångspunkt

Vi befinner oss 2,5 km från den lilla staden Montespertoli där du, trots storleken, finner diverse inköpsmöjligheter, caféer och matställe. Närmaste restaurang ligger dock endast 1100 meter bort. Läget, väster om kulturstaden Florens gör att du har flera av Toscanas underbara sevärdheter inom lagom köravstånd. Du kan härifrån smidigt ta dig till bl a Pisa, Lucca, Volterra, San Gimignano, Siena och vindistriktet Chianti. Inom en timme med bil (ca 72 km) når du t.o.m det Tyrrenska havet.

Runt om dig har du goda inköpsmöjligheter och smakprovning av både vin och olivolja, men så även på gården. Hör vid din incheckning vilka tider som gäller, de hjälper dig mer än gärna och kan även komma med tips och råd gällande olika sevärdheter och utflykter.

Om du vill besöka Florens kan vi tipsa dig om att du lättast tar dig till Lastra Sigan där du parkerar bilen och sedan fortsätter med tåg. Så slipper du både trafik och höga parkeringsavgifter.

Läs mer om Borgo Filicardo

Koppla av i den sköna utomhuspoolen

Lägenheterna ligger ett par hundra meter från vingården, i två separata byggnader. Nedanför ligger den härliga poolen (16X8) omgiven av solstolar, samt en ytterst liten barnpool. Sidan om poolområdet finns en stor grill för gemensamt bruk och ett långbord med plats för ca. 20 personer. Perfekt när grillandan faller på.

Bakom poolområdet finns det gott om plats för barnen att leka av sig. Här finns ett cowboy-fort (notera den smakfulla sydstatsflaggan), samt gungbrädor, bordtennisbord, boccia-bana och bordfotboll. Du som vuxen kan dessutom roa dig med ett stort schack-spel sidan om poolen.

Njut av livets goda på den härliga terrassen

När ägaren, Luciano Mignolli, av vingården i 2003-2004 lät bygga de 16 lägenheterna uppkallade han stället efter båda sina barnbarn: Filippo och Riccardo, och kom fram till det fyndiga namnet Filicardo. Som du säkert kan se på bilderna, har ägarna inte valt att ge stället en gammal gårds charm och pittoresk prägel, utan har istället satsat på det som gästerna efterfrågar mest. Detta innebär att de är tämligen rymliga och har aircondition och att de har en stor privat terrass med grill, trots sin enkelhet.

Merparten av lägenheterna ligger på första våningen, några hittar du på andra våningen. Några lägenheter har utsikt över vinmarkerna och kullarna, andra upp mot vingården (och därmed mot parkeringsplatsen).

L√§genheterna på Borgo Filicardo

Lägenhet m. 1 sovrum

Lägenheterna mäter ca. 70 m² och ligger antingen på första eller andra våningen. De består av uppehållsrum med bäddsoffa för två personer, kokvrå (liten spis med 4 kokplattor, ugn och kylskåp) och öppen spis, sovrum med dubbelsäng och enkelsäng, badrum med toalett och dusch samt privat terrass med bord, stolar och uppmurad grill.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map