Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Montepescali är en ganska liten stad i Toscana, som är betagande på avstånd, både om dagen och om natten, där den ligger och dominerar landskapet på sin backe. Stora delar av den gamla stadsmuren från 1300-talet står fortfarande upp, och från Medeltiden kommer också flera andra karaktäristiska byggnader i staden, såsom den gamla adelsfamiljen Aldobrandeschis borg, kyrkan som är tillägnad San Lorenzo ochdet pittoreska fästningstornet Torre del Cassero. 

Från Montepescali har man en fantastisk utsikt, och en naturskön panoramatikt över kuststräckan och det toscanska ö-havet, hela vägen till Korsika. Montepescali är också känd som "Maremmas balkong". Staden byggdes under tidig Medeltid som förläning av familjen Aldobrandeschi och tillhörde därefter republiken Siena, varpå den fick självständig status unde rförsta delen av 1500-talet.

I området finns en omfattande produktion av olivolja, och en massa vinmarker.

Karta över Montepescali i Toscana

Genom att klicka på kartan härunder får du möjlighet till att zooma in och ut, och därmed få ett intryck över de semesterbostäder som finns i området, samt vilka sevärdheter och attraktioner du kan besöka. Du kan också se diverse avstånd till flygplatser samt till städer i norra Europa, om du planerar att köra hela vägen i egen bil från Sverige. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Semesterbostäder i Montepescali

Du får Sveriges bästa utbud av handplockade hotell, semesterhus och semesterlägenheter i Toscana här hos In-Italia. I området runt Montepescali hittar du normalt sätt många agriturismi, där du som gäst kan bo på en producerande gård, som samtidigt är inredd till att tillmötesgå gästernas behov som i ett vanligt semesterboende. Du kan få möjligheten att delta i produktionen och naturligtvis bli serverad mat, som är lagad ed dessa färska råvaror, som odlas utanför dörren bara några minuter innan de ska användas. Använd sökfunktionen i toppen eller tryck på "Semesterbostäder" här ovan för att se utbudet.

Transport

Montepescali betjänas inte av någon flygplats i direkt närhet. Oavsett vilken större flygplats du väljer, kommer det vara en längre körtur för att nå slutdestinationen. Från Pisa cirka 150 km, från Florens cirka 160 km och från Rom cirka 180-200 km. Dock är vägarna lättillgängliga då Montepescali ligger precis ute vid motorvägen E80/SS1 som sträcker sig upp längs Italiens västkust, och förbinder Rom med bland annat Pisa och Genova. Vid foten av backen ligger den lilla staden Braccagni, där tågstationen Montepescali ligger. Härifrån finns direkt förbindelse till områdets huvudstad Grosseto, men också till städer som Rom, Pisa och Florens med regionaltåg. Järnbanan är den typ av offentlig transport som fungerar bäst i Italien, och vill du gå på upplevelse i några av de nämnda städerna kan tåget absolut rekommenderas, så undviker du också problemet med parkering.

Läs mer om Montepescali

Restauranger och Shopping

På Montepescalis högsta punkt, på gatan Via Giuseppe Garbaldi, finns ett bar barer och restauranger, medan inköp får göras i grannstaden Braccagni. För de lite större inköpen får ni åka antingen till Grosseto (17 km) eller eventuellt till Siena (75 km) där utbudet är långt högre, och priserna följer med på grund av alla turister...

Utflykter och sevärdheter

Vi vill gärna rekommendera ett besök i den medeltida staden Roccatederighi, som ger en autentisk insyn i det toscanska levnadssättet "som på det gamla tiderna". Så, om du inte har fått nog av detta i Montepescali, är detta ett perfekt utflyktsmål. Du har också möjlighet att besöka en av italienarnas mest uppskattade barorter, Castiglione della Pescaia med sin breda sandstrand. Den stora juvelen i området är dock Siena - denna otroliga stad med en arkitektur som knappt går att överträffa, och många konstnärliga skatter, kommer med största sannolikhet bli en av dina bättre utflykter.

Dölj texten
 
 
search map