Hotell i Montenero i Toscana

La Vedetta

Utsikt till Livorno
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

En vistelse på La Vedetta i Montenero borde vara alla konstintresserades önskan. Denna villa uppfördes i slutet av 1700-talet av den danska baronen Herman Schubert, och hit kom den unge Bertel Thorvaldsen i början av 1800-talet, inte minst på grund av borenessan Jacoba Schubart, vars stora intresse för det spirituella inspirerade hans stora skulpturer.

Lite historia

Thorvaldsen besökt många gånger familjen Schubart i villan i Montenero där baronen, som var dansk ambassadör i Italien hade sin favoritbostad. Utöver det behagliga klimatet och den stora inspiration som Thorvaldsen haft under sin långa vistelse i Italien, så blev han vän med familjen Schubart också av stor betydelse för hans senare verk. Baronen förmedlade kontakt mellan honom och några av de mest framstående familjerna i Danmark. På ett sätt kan vi alltså säga att många av de stora verken som Thorvaldsen skapade för danska adelsfamiljer, har sitt ursprung i denna vackra villa.

Läs mer om La Vedetta

Lugnt och fridfult

Namnet "La Vedetta" gavs villan av baron Schubert tack vare den fina utsikten som man har från den stora terrassen. Idag är villan renoverad med stor känsla för det originala. Detta boende är för de som önskar lugn och ro i fina omgivningar. Det är ca. 5 km till Antignano och ca. 20 km till Castiglioncello, både städer vid kusten.

Välsmakande toskanskt kök

Rummen är enkelt men fint inredda, och har alla tillgång till telefon, TV, minibar, badrum med hårfön och aircondition. Det är möjligt att få en extrasäng endast i rummen med panoramisk utsikt eller havsutsikt, som är större än de andra. Villans restaurang serverar välsmakande toskansk mat, som här blandar det godaste från landet och från havet.

Läs om rummen på La Vedetta

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Hotel Alta La Vista

Marina di Castagneto C., Toscana

Hotel Stella Marina

San Vincenzo, Toscana

Grand Hotel Continental

Tirrenia, Toscana

Rekommendationer till dig

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Borgo il Massera

Monteverdi Marittimo

Le Colombelline

Montepulciano

search map