Hotell i Montecatini Terme i Toscana

Hotel Franncia & Quirinale

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ett hotell med lugnt läge

Hotel Francia & Quirinale ligger i centrala Montecatini Terme, cirka 5 minuters promenad från stationen, och knappt det dubbla från de fina gamla kurbaden. Många kommer till Montecatini, just för att det är en av Italiens mest berömda kurorter, men även om du har andra intressen, är Montecatini en bra utgångspunkt för en semester i Toscana.

Du bör dock inte missa de vackra kurbaden, som ligger i ett stort grönt parkområde, och är uppfört i Art Nouveau-stil. Du bör heller inte missa det gamla historiska centrumet, som ligger uppe på berget - den del av staden som heter Montecatini Alto, och är sammanbunden med den nyare stadsdelen via en gammal fin bergbana, funicolare på italienska, som har mer än 100 år på nacken.

Bra utflyktsmöjligheter

Det finns även en riktig station i staden, och härifrån kan du komma till både Pisa, Lucca och Florens på mindre än en timme, så möjligheterna för att komma runt till flera av Toscanas kända städer på olika utflykter, är många - även om du inte har tillgång till en bil. Bakom Montecatini hittar du de vackra bergen, som inte minst är kända bland många professionella cyklister som bor i området. Här råder ett helt unikt lugn, och här finns en massa spännande bergslandsorter att utforska, där du dessutom äter riktigt gott på de lokala restaurangerna.

Läs mer om Hotel Franncia & Quirinale

Gästfrihet i fyra generationer - och en härlig pool

Hotel Francia & Quirinale är ett familjeägt hotell, som började sina aktiviteter för hela fyra generationer sedan och det har de inte tänkt ändra på. Hotellet har genom åren varit inspirationskälla för många kända kompositörer, såsom Puccini och Verdi, så du är i gott sällskap om du väljer att spendera semestern här. Den goda servicen och den fina kvaliteten råder överallt på hotellet. Atmosfären är avslappnad och informell, och det bästa stället på hotellet, är kanske den lilla trädgården, där du också finner en härlig pool med solsängar och parasoll. Det är den perfekta platsen att läsa en god bok, och njuta av en förfriskning från poolbaren.

Mat och dryck

På kvällarna, under de kyligare perioderna, kan du nyttja loungebaren Achilles Shield, där du både kan få en kopp kaffe och en cocktail. Här finns också en övertäckt terrass där du kan njuta av utsikten över Montecatini. Hotellet har två restauranger, varav den ena är reserverad till hotellets gäster. Det serveras en fast meny, men du kan också äta både lunch och middag a la carte. Som utgångspunkt används alltid färska och ekologiska produkter, och kocken följer oftast de toskanska traditionerna i sitt kök.

Skäm bort dig själv

Om du har behov av att slappna av efter dagens upplevelser, har hotellet också ett SPA-området, där du kan boka olika former av behandlingar och massage, samt Ayurvedic-terapi. Du kan hyra cyklar i receptionen, och om du har lust att komma i kontakt med omvärlden, finns wifi överallt. Ankommer du i bil, har hotellet ett avtal med ett närliggande parkeringshus mot betalning, annars finns gratis parkeringsmöjligheter i staden.

Klassisk elegans och bekväma rum

Hotel Francia & Quirinale har totalt 106 rymliga rum i olika kategorier. Alla rum har som minimum aircondition, satellit-TV, minibar, kassaskåp, wifi samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön.

Läs om rummen på Hotel Franncia & Quirinale

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map