Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Norr om Arnofloden i Valdinievole ligger Montecatini, mindre än 50 km från både Florens och Pisa flygplats. Föredrar man offentlig transport så finns det dessutom tågstation i staden. Montecatini Terme är mycket populär p.g.a. sina många kurbadsanstalter och den livliga atmosfären.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Kurbad

Många av stadens invånare kommer ut på kvällarna för att njuta av en glass på stortorget eller bara gå en promenad längs huvudgatan. Staden är mycket präglad av jugendstilen ("art nouveau"). Redan 1387 fick man upp ögonen för de varma källorna i staden och därefter har det vuxit snabbt, framförallt de sista 200 åren. Idag finns det nio kurbad i staden där man praktiserar åtskilliga naturterapier i en avslappnad och frodig miljö som består av 50 hektar parker och trädgårdar i staden.

Sport i massor

I Montecatini finns det dessutom alla former av idrottsanläggningar, bl.a. en 18-håls golfbana, travbana, fotbollsstadion, flera olympiska pooler och många tennisbanor.

Läs mer om Montecatini Terme

Besök även

Staden ligger utmärkt för de som vill besöka det norra Toscana och de fascinerande städerna Pisa, Lucca, Florens, Collodi och Vinci där man kan besöka Leonardo da Vincis hem i Anchiano samt ett museum med hans verk i borgen i Vinci.

Kommer man till staden mellan den sista veckan av juli och den första veckan i augusti kan vi dessutom rekommendera en tur till operan i Torre del Lago som endast ligger en halvtimmes bilkörning bort. Där vid sjön Massaciuccoli där Giacomo Puccini bodde större delen av sitt liv, äger en festival rum varje år. I motsats till arenan i Verona är alla platser numrerade och föreställningarna är som regel klassiska och av hög kvalitet. Sångare som Mario del Monaco, Franco Corelli, José Carreras, Placido Domingo och många andra har uppträtt här under årens lopp.

Dölj texten
 
 

Populärt i Toscana

Albergo Quattro Gigli

Montopoli Valdarno

Agriturismo La Tanna

Collesalvetti

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map