Omdömen från Villa San Lorenzo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villa San Lorenzo

Läs personliga omdömen av Villa San Lorenzo som ligger i Toscana. Omdömena av villan är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa San Lorenzo. Förutom omdömen av själva villan kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Det bästa från Toscana

Vacker villa i vackra omgivningar - bättre än bilderna visar.

Rekommendationer till andra gäster

Om ni har mod till det så prova att använda stenugnen.
Vi använde den två kvällar, där vi tände upp den 2-3 timmar innan pizzorna skulle in. Resultatet var oemotståndligt.

Villa San Lorenzo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villa San Lorenzo
Villa med 6/8 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Underbart ställe centralt i Toskana

Superhärligt hus, med bra gångavstånd till mysig by. Trädgården var väldigt välskött och stället var perfekt till oss. Vi har endast bra saker att säga om stället.

Rekommendationer till andra gäster

Restaurangen La Terasse helt i utkanten av stan var fantastisk och Arezzo (20km bort) är helt klart värt ett besök.

Villa San Lorenzo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villa San Lorenzo
Villa med 6/8 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 4 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 7 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2008
Antal resande 6 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2008
Antal resande 6 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Herbert med sällskap från Linderöd i Sverige bodde på Villa San Lorenzo i Monte San Savino från den 5. till den 19. maj 2007.

Våra upplevelser kan sammanfattas med två ord: HELT PERFEKT! Vi bodde i ett underbart hus med pool drygt en km utanför byn. Huset ligger i en sluttning med omgivande olivlundar och har en underbar utsikt. Vi hade fått en helt korrekt beskrivning innan vi bestämde oss och visste t o m att det gick en kraftledning nedanför tomten (vilket inte nämnvärt påverkade utsikten). Poolen var ypperligt skött - det kom en poolman eller poolkvinna varje morgon och rensade bort insekter och dyligt. Vi var 4 personer, dvs 2 par och vi hade gott om utrymme. Köket hade en ganska spartansk utrustning; brödrost, mikrovågsugn och fungerande kaffebryggare saknades men matlagningen gick att ordna fullt tillfredställande med lite fantasi. Värdfolket, som bor i byn, var synnerligen diskreta och vänliga. Huset är som sagt mycket vackert i Toscansk stil med sandsten och tegel och klängrosor. I trädgården växer förutom olivträd även olika blommor och , när vi vi var där, ett flertal blommande rosenbuskar. Nästan dygnet runt hördes koltrastar, starar, duvor och näktergal - och förstås svalor!! Monte San Savino är en hälig stad (eller by) med trånga gränder, härliga affärer och många vackra byggnader. Det finns ett flertal liknande både större och mindre i omgivningen. Grannstade Arezzo är värt ett besök. Enligt beskrivningen finns här många sevärdheter (bl a Mariadomen, som enligt vårt förmenande är vackrare än kyrkorna i Florens) men förvånansvärt få turister. Det är drygt 7 mil till Florens. Vi tog tåget från Arezzo. Billigt och praktiskt! Florens är ett speciellt kapitel som jag hoppar över. Man skall vid besök där vara beredd på att trängas med andra turister. Vi var där under lågsäsong - hur är det i juli månad? Vi körde flera turer på småvägarna i omgivningen med vår hyrbil Flera vägar slingrar sig upp och nedför bergen runt Toscanaslätten och erbjuder en hissnande utsikt. Plötsligt dyker det upp en frestande "ristorante" eller en bar. Däremot är det ganska få vingårdar som inbjuder till provsmakning. Det finns, men inte i den mängd som vi hade föreställt oss. Det kostar en slant att prova vinerna. Juste, eftersom man då inte känner sig tvingad att köpa, men man kan konstatera att provsmakningen kostar mera än att köpa motsvarande mängd i flaska. Vi vi alltså 4 vinälskare så vi provade enklast genom att köpa hem ett par flaskor med olika sorter till varje middag! Det finns som sagt flera orter som är värda besök. Turistbyråerna (som fungerade utmärkt med engelsktalande personal) rekommenderar givetvis Florens, Sienna och Arezzo men även mindre städer är besöksvärda. Greve ligger mycket vackert i Chianto Classico-området. Lucignano ligger endast en mil bort och vår favoritstad Cortona knappt två mil österut. Åk dit och vandra i de trånga och sluttande gränderna Här står tiden stilla och man njuter varje sekund! Avslutningsvis några praktiska tips. Det låter kanske som om vi blivit Toscanaexperter på bara ett besök! Givetvis är vi inte det men vi kunde konstatera att man flyger billigast till Rom även om det finns flyg till både Florens och kanske någon ytterligare stad. Vi hyrde bil i Rom och körde de 21 milen till Monte San Salvino på motorvägen A1. Det hade varit bättre att satsa på tåg Rom - Arezzo för att hyra bilen där. Trafiken och småvägarna i Italien är värda en längre utläggning. Vi skall på kort säga att Italienarna kör fort, betydligt fortare än motsvarande skyltning. Det finns ett virrvarr av vägar och skyltningen är inte helt lätt att tolka. I rondellerna gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Vi hade en GPS-navigator och det är något vi varmt vill rekommendera. Visserligen blev vi omväxlande dirigerade ut på motorväg och rena kostigar, men vi kom rätt! Och vi hittade tillbaka till biluthyraren och vi hann med flyget och vi kom hem med två härliga veckors upplevelser! Tack IN-ITALIA! Herbert, Pia, Jan-Erik och Berit


Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2007
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna, 5 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2007
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Villa Oleandri

Monte San Savino, Toscana

Villa Fosca

Lucignano, Toscana

Palazzolo Alto

Monte San Savino, Toscana

Rekommendationer till dig

La Collina dei Fiori

Castiglion Fiorentino, Toscana

Arcobaleno

San Giustino Valdarno, Toscana

Podere Caggiolo

Marciano della Chiana, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

search map