Toscana Monte Oliveto Maggiore Klostret

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

1319 blev klostret stiftat som en underavdelning till benediktanerna. Orden, "olivetanerna", växte snabbt och under digerdöden i 1348 gjorde den sig berömd då dess medlemmar frivilligt lämnade deras säkra kloster för att hjälpa de pestsjuka i byarna. Bernardo Tolomei och 80 av hans ordensbröder dog i samband med detta.

Med tiden vann klostret också ett stort rykte genom de många stora religiösa personligheter som kom härifrån och under 1400-talet upplevde orden sin största glansperiod då den räknade inte mindre än 53 kloster och över 900 munkar i hela Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från 1400- och 1500-talet härstammar också största delen av klostrets imponerande byggningar och konst. Klostergårdens pelargångar är dekorerade av åtskilliga stora konstnärers freskomålningar som alla skildrar olika episoder från Sankt Benedikts liv.

Som så många andra kloster upplevde också Monte Oliveto Maggiore en nedgångstid under 1700- och 1800-talet, bland annat till följe av skiftande regeringars antiklerikala politik. I slutet av 1800-talet reste sig klostret på nytt och finns idag en av de största och mest aktiva församlingarna av benediktanerna.

Klosterkyrkan är dagligen öppen för besök och det finns dessutom en liten restaurang, ett café och en souvenirbutik som drivs av munkarna.

 
search map