Omdömen från Podere La Casa

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Podere La Casa

Läs personliga omdömen av Podere La Casa som ligger i Toscana. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Podere La Casa. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Lägenhet i äkta italiensk stil

Vi hade lite problem med att hitta till Podere La Casa.
Podere la Casa är omgivet av en vacker natur, det är fredligt och lugnt. Samt många möjligheter för att vandra runt bland vinmarkerna.
Belägenheten är helt perfekt och man behöver inte köra långt för att komma runt och se många vackra platser och byar. Lägenheten var ren och fins, samt levde upp till beskrivningen på hemsidan. Vi har haft det trevligt och skönt vid poolen samt grillat på kvällarna.
Det italienska brödet har inte någon skorpa så vi saknade att det inte fanns någon "toastbrödskniv". Det hade varit ännu bättre om vi hade haft en rivjärn samt mer service från personalen.
Pool och området omkring var härligt men det fanns inga solstolar eller kuddar till stolarna som var där.
Vi hade en skön semester och kan varmt rekommendera detta ställe.

Montalcino som semester-destination

Montepulciano, Pienza här ska man vara uppmärksam på vart man parkerar - attans, vi fick en parkeringsbot. Siena och Pazano in Chianto där hittar man den världsberömda slaktaren Dario bor, kan vi varmt rekommendera att man besöker. Om ni gärna vill besöka Venedig så är vårt tips att man parkerar utanför staden och tar antingen buss eller taxi in till centrala Venedig.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Rengörs dagligen
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2018
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Stor lägenhet mitt i vinfälten

Vi var mycket nöjda med stället. Fin lägenhet med privat terrass ner mot poolen. Lägenheten var härligt stor och läget bra, om man gärna vill besöka Brunello-producenter. Carpazo vinhus, som äger semesterlägenheterna har vinprovning några km bort. Det var fint. Men spendera lite tid på att göra research, var de bra vinhusen ligger. Vi besökte ett annat ställe, som hade fantastiskt vin. Googlade bara, och fann det via google maps.
Det finns fina utflyktsmål i området vid Montalcino och Montepulciano.
Tag mad badhanddukar till poolen hemifrån. Det finns inte på stället. Och det är också en fördel att ha med badtofflor till de varma plattorna. Det kan inte köpas där.

Montalcino som semester-destination

Vi hade med oss små barn, som vaknade tidigt. Och det var en fördel att besöka turistattraktionerna tidigt, för det var lätt att få parkering och det var inte så varmt. Så vi var oftast utanför dörren innan klockan 9.
Kan varmt rekommendera Podere Le Ripi vingården, som vi hittade på Google då vi kände till deras viner hemifrån. Man betalar lite för vinprovningen, men det är verkligen goda viner! Och de anställda är verkligen bra på att förmedla och lära oss nya saker. Deras vinkällare är ett arkitektoniskt mästerverk.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk lägenhet

Vi har njutit av vistelsen på 10 dagar på Podere la Casa. Medan vi var där bodde endast en annan familj där, fördelade på de två andra lägenheterna.

Montalcino som semester-destination

Besök Parco Scultura del Chianti - mycket fin park med modern konst.
I juli är där massor av musikevent i Toscana - t.ex. jazz- och vinfestival i Montalcino, klassiska konserter i Montepulciano, opera i San Gimignano etc.

Podere La Casa
Rent och fint

De bytte våra handdukar flera gånger under vårt besök, och lakan en gång.
Gästvänlighet

Man är välkommen att besöka vingården Tenuta Caparzo där man hämtar nyckeln. Här kan man också köpa Brunello till rabatterat pris.
Placering

En enda "dåliga" är att man ska köra iväg för att äta. Det ligger dock flera bra restauranger i Bonconvento, och självklart också i Montalcino - både ligger cirka 10 minuter i bil bort. I Bonconvento finns en Coop samt en riktigt bra pizzeria med take-away om man vill äta hemma utan att laga mat.
 
Själva boendet på Podere La Casa
Femrumslägenheten Loggia med 7 sovplatser

Stor lägenhet med massor av badrum. Och en vacker (inte så stor) loggia.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Poolområdet har en fantastisk utsikt, är stort och bra. Pool rengörs inte på söndagen.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Trevlig vistelse i vackra omgivningar

Härlig vistelse i vackra omgivningar. Autentisk bostad som dock är mycket spartanskt utrustad med få köksattiraljer. Rent och fint. Önskar att det hade funnits ett myggnät för dörrarna. Superhärligt poolområde och mycket vänligt mottagande.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Semester i september

Vackert och lugnt ställe att tillbringa sin semester på i Toscana. Nära till Montalcino och andra charmiga vinorter. Upplevde att vinskörden inleddes på fälten runt omkring oss.

Rekommendationer till andra gäster

Bra alternativ för matinköp i Buonconvento ca 8 km. Coop med stor parkeringsplats.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Gelso med 3 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Trevligt hus i lugna omgivningar - behov av uppdateringar

Vi hyrde alla tre lägenheter i huset. Det är ett trevligt hus mitt i vinfälten. Lugnt och stilla. Fin utsikt. Bra pool och poolområde. Med hänsyn till priset förväntade vi oss dock mer.

Vi har bott i huset även under 2008 och 2010, och det är nu märkbart att det krävs några uppdateringar:

Loggia:
- Några av spisplattorna fungerar inte och knapparna är inte som de ska.
- Ett av kylskåpen fungerar dåligt.
- Det finns absolut ett behov av luftkonditionering eller annan kylning i Loggia då det blir riktigt varmt i lägenheten som ligger på andra våningen där taket inte är isolerat.
- Det regnade in genom rören en dag.

Gelso:
- Ugnen är riktigt dålig och blir inte varm nog.

Generellt:
- Myggnäten har samma skador som när vi var i huset 2010.
- Det är dålig service, i den mån att man inte kan ha gäster och slippa städa upp efteråt.
- Lite dåligt utrustat vad gäller köksredskap, speciellt kniv till matlagning.
- Generellt dålig belysning i alla lägenheterna.
- Flera av sängarna har riktigt hårda och obekväma madrasser.
- Vi saknade handdukar, det fanns bara 1 set per säng.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Gelso med 3 sovplatser
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
Femrumslägenheten Loggia med 7 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2015
Antal resande 9 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Podere La Casa

Podere La Casa har ett perfekt läge, placerat i en av de bästa vinmarkerna i Montalcino. Huset är trevligt inrett i typisk toskansk still med stora svala rum. Swimmingpoolen, som rengörs dagligen, har en fantastisk utsikt över dalen.
Personalen är mycket vänlig och tillmötesgående. Rundvisning och vinprovning kan rekommenderas å det varmaste.
Vi hade gärna gett fem stjärnor, men tycker att köksfaciliteterna är för dåliga. Spisen värmer eländigt, två stekpannor med tunn beläggning som det knappt går att steka bacon på. Ingen kaffebryggare, men espressokanna till två koppar. Ingen tekanna – och inga grappaglas eller liknande. Stället gör ju en fantastisk fatlagrad grappa.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2015
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Tredje gången var det också en skön vistelse, bra service. Vädret i september svängde lite, och vi hade 4-5 dagar med aggressiva myggor och hästflugor, som jagade oss i poolen. Men de försvann igen, tack och lov. Bra behandling under hela vistelsen och poolområdet har uppgraderats med en pergola, härligt med skugga när solen steker. Vi är redo för ett fjärde besök.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Gelso med 3 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk oas

Ett härligt ställe, vackert område - om man tycker om natur, fästningsstäder, bergsorter, autentisk italiensk charm, god mat och vin med tillhörande lugn och ro, så är detta stället.
Kan bara ge mina varmaste rekommendationer.

Rekommendationer till andra gäster

Om man önskar traditionell italiensk mat, ska man äta på Grappolo Blu, en speciell upplevelse.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Superfantastiskt ställe!

Det är 3:e gången vi bor på Podera - helt fantastiskt! avslappnande, tillmötesgående och många platser att besöka, gå t.ex.en tur upp längs berget till Montalcino.

Podere La Casa
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere La Casa
Trerumslägenheten Olivo med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 4 Nästa sida
 

Liknande ställen

Agriturismo San Lorenzo

Buonconvento, Toscana

Agriturismo Paradiso

Asciano, Toscana

Le Colombelline

Montepulciano, Toscana

Rekommendationer till dig

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Palazzo Bandino

Chianciano Terme, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

search map