Hotell i Montaione i Toscana

Palazzo Mannaioni

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Bra utflyktsmöjligheter i lokalområdet

Palazzo Mannaioni utgör en sällsynt och eftertraktad kombination av kvalitetet. Inte nog med att hotellet ligger mitt i en pittoresk liten medeltidsby mitt i Toscana, så finns här även en pool och en bra restaurang. Här har du därför möjlighet att bo komfortabelt, att äta och dricka gott (utan att behöva tänka på att köra tillbaka), och samtidigt bo så centralt i Toscana att utflyktsmöjligheterna är oändliga. Både Florens, San Gimignano, Volterra, Pisa, Siena och vinområdet Chianti ligger inom behagligt köravstånd och kan enkelt nås på en dagsutflykt.

Historiens vingslag

Hotellbyggnaden i sig själv, är en av stadens attraktioner. Dess historia går tillbaka till 1500-talet, och den har alltid tillhört familjen Mannaioni. Detta förnäma släktnamn var i århundraden nästan synonymt med Montaione, för både deras egendomar och deras makt, var så stora att man brukade säga att "allt det man kunde se fram till horisonten var deras". Länge talade man inte om palazzo, utan om Castello Mannaioni, för byggnaden var stabilt fästad. På 1800-talet menade familjen dock, att tiderna blivit så fredliga att de lät bygga om borgen och fästningen runt om revs ner.

Läs mer om Palazzo Mannaioni

Ett stort urval av olika faciliteter

Idag präglar komfort och hög standard hotellet. Här finns som sagt en bra restaurang, som är inredd i den gamla olivmöllan med vackra loft. Den heter roligt nog Ristorante Mannaioni, och är öppen både till lunch och middag. Restaurangen serverar en nutida meny som dock präglas av toscanska rätter, och vid förfrågan är det möjligt att arrangera matlagningskurser här. Hotellet har flera smakfullt inredda lounger och en trevlig amerikansk bar, där du kan njuta av en cocktail, ett kallt glas vin eller en god kopp italienskt kaffe.

Om du har behov av det, kan hotellet också bistå med mindre konferenslokaler. Den goda frukostbuffén, där du bland annat hittar både croissanter, italienska kakor, ägg, bacon och färsk frukt, är ett bra sätt att starta dagen på - och om du har behov av Wi-Fi finns det naturligtvis också. Ankommer du i bil, är det möjligt att parkera gratis på stället (efter först-till-kvarn-principen), annars kan du parkera i ett garage mot en kostnad. Kör du el-bil, har hotellet en Tesla-laddare. Du har också möjlighet att ta med familjens fyrbenta vänner, och eventuell extra städning betalas på stället. Det finns en organiskt formad pool med "poolbar" i hotellets trädgård, vilken är öppen från maj till oktober (poolbaren är då öppen mellan kl. 11-18).

Stilfulla rum med god komfort

På Palazzo Mannaioni finns totalt 47 rum i flera olika kategorier. De är alla inredda i toscansk stil och har som minimum luftkonditionering, kassafack, minibar, satellit-TV, samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön. Från superiorrummet och upp, är det obegränsat Wi-Fi.

Läs om rummen på Palazzo Mannaioni

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map