Agriturismo i Montaione i Toscana

Castellare di Tonda

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Castellare di Tonda är ett semesterställe som passar alla åldrar. Gården sträcker sig på hela 280 hektar och består av 12 separat byggnader med lägenheter. Det finns gott om aktiviteter att ägna sig åt, förutom sol och bad i någon av poolerna, och eftersom du har ett mycket bra utgångsläge, i den "berömda triangeln" kan du göra många trevliga utflykter. Väl "hemma" igen kan du besöka gårdens SPA eller slå dig ner på din dedikerade uteplats med något gott att dricka och en bra bok. Du bor med självhushåll och om du en dag känner för att hoppa över matlagningen kan du besöka gårdens restaurang där du kan frossa i toskanska läckerheter. Vi har valt att ge Castellare di Tonda fyra solar p.g.a alla sina trevliga aktiviteter och faciliteter.

En dag fylld med härliga aktiviteter

Det är ingen risk att du har långtråkigt på Castellare di Tonda, tvärtom, eftersom här finns hur mycket som helst att göra, t.o.m keramikkurser. Gården tillhör gruppen Italy Bike Hotel association och är cyklisternas paradis då här finns markerade cykelleder, gott om nivåskillnader och stor variation av underlag. Alternativt kan du göra långa sköna promenader i området, med eller utan stavar. Du kan utmana ditt resesällskap i ett parti tennis eller ta en runda golf (18+9 hål) på Castelfalfi Golf Club som inte ligger så långt bort från gården.

Tycker du om att fiska kan du hoppa på gårdens traktor som tar dig ner till den stora sjön. Ta gärna med dig en pick-nick korg och slå dig ner i en av de vilstolar som finns tillgängliga. Och på tal om traktor har du även möjlighet att se gårdens omgivningar och höra mer om dess historia och produktion på en av de turer som anordnas, just med traktor.

Gården har ett stort stall

Castellare di Tonda har ytterligare en stolthet du inte bör missa, sitt älskade stall med 72 hästar, av olika raser. Här finns ett Wester Riding Center där du kan lära dig det grundläggande. Det går att få privatlektioner och Castellare di Tonda's ridskola anses vara en av de bästa i hela regionen Toscana. Barnens (från 7-15 år) ridskola håller öppet varje dag mellan klockan 15.00-17.00 (på engelska) och här lär de sig inte bara att rida utan även att umgås med hästarna på ett naturligt sätt. Även för dig som redan är en van ryttare finns det utmaningar och ett äventyr väntar dig i detta vackra område.

SPA för de vuxna och barnklubb till de yngre

Efter alla aktiviteter kan det vara skönt att få koppla av igen och vad passar då bättre än ett besök på gårdens SPA. Här kan du bada bastu, turkiskt bad, slå dig ner i avkopplingsrummet eller i jacuzzin och njuta av utsikten och kanske t.o.m unna dig en välbehövlig massage. Du kan också ta dig ett dopp i en av utomhuspoolerna för att sedan soltorka i en av de solstolar som står utplacerade.

Även barnen stormtrivs på Castellare di Tonda för förutom stora ytor att röra sig på och hästarna finns här en barnklubb de kan vara med i. Här sysslar man med lite av varje och har inte bara roligt utan lär sig nya saker varje dag. Varje torsdag hålls dessutom en "Notte Blue" där barnen är i fokus och man ordnar olika barnaktiviteter på kvällen med bl. a pizzaparty. För tider och priser gällande barnklubben så hör i receptionen vid din incheckning så får du alla detaljer du behöver.

OBS. samtliga aktiviteter bokas och betalas på plats, så även inträdet till SPA-avdelningen, kurser, vinprovning m.m.

Läs mer om Castellare di Tonda

Njut av det toskanska köket

På Castellare di Tonda bor du i lägenhet och har på så vis möjlighet att tillaga maten själv, vilket är komfortabelt. Ibland kan det dock vara skönt att få slippa stå i köket. Gårdens restaurang La cucina del Castellare, dukar på kvällen fram en buffet av godsaker och man använder sig av lokala råvaror och kvalitetprodukter. Maten kan du njuta av utomhus och till en vacker utsikt, och när mörkret faller tänds de levande ljusen upp och skapar en extra trevlig stämning. Restaurangen serverar även lunch för dig som väljer att stanna kvar på gården. Har du länge gått och tänkt på hur kul det skulle vara att lära sig laga italiensk mat då kan du nu passa på. På Castellare di Tonda hålls trevliga matlagningskurser, där du kan lära dig ett eller annat om den matkultur som italienarna är så stolta över.

Kom i oktober och plocka druvor

Mat och vin går ofta hand i hand i Italien och så även här och på gården hålls inte bara matlagningskurser utan även vinprovningar. Castellare di Tonda har sysslat med vin sedan 30 år tillbaka och producerar från San Giovese druvan Chianti och Casalone. Man producerar även vita viner, Solaria från Trebbiano- och Sauvignon Blancdruvan och du kan besöka gårdens vinkällare och provsmaka vinerna så klart. Glöm inte att smaka på gårdens (och de omkringliggande gårdarnas) egenproducerade olivolja. Är du här i oktober månad kan du vara med och skörda druvor - en unik upplevelse som de flesta drömmer om men aldrig förverkligar!

Ett vackert område med flera sevärdheter

Dina omgivningar är som sagt mycket vackra, med sina gröna kullar, olivlundar och vinfält. Läget anses av många vara ett av de bästa eftersom du har Toscanas viktigaste städer och byar inom lagom räckhåll. Till det lutande tornet i Pisa är det ca 56 km, till kulturella Florens är det ca 64 km och för att nå bedårande Siena behöver du bara köra ca 70 km. Andra platser som du absolut inte bör missa, bara för att nämna några, är Volterra och San Gimignano som du har inom ca 30-40 minuters körning.

På en timme (60 km) kommer du t.o.m ut till den toskanska kusten och kan doppa tårna i det salta havet och lapa sol från mjuka sandstränder. Väljer du att ta en "kust-dag" unna dig gärna då en god lunch bestående av läcker fisk-eller skaldjurspasta eller något friterat, och du kommer att märka att den toskanska maten har stor variation och är mer än goda kötträtter och grönsaker.

Trivsamma lägenheter i rustik stil

Som ofta i Toscana är dessa lägenheter både trivsamma och komfortabla, med inslag av rustika möbler. Skillnaden mellan Classic och Superior är att Superior har aircondition, diskmaskin och ligger längre från huvudbyggnaden och får på så vis ett lugnare läge. Alla har en egen uteplats, antingen i direkt anslutning till lägenheten eller en dedikerad plats i trädgården. De har alla Sat-TV, pentry, kylskåp, espressomaskin/kaffekokare och vattenkokare. Wi-Fi finns i de gemensamma utrymmena.

Avstånden mellan husgrupperingarna och då i sin tur lägenheterna, variera, så reser du i ett större sällskap glöm inte att lägga in ett önskemål om att få boende intill varandra. Detta går tyvärr inte att garantera, men ett önskemål går alltid bra att göra. Ordinarie byte av sängkläder och handdukar sker först efter nio dagar, men du kan köpa till extra byte på plats.

Läs om l√§genheterna på Castellare di Tonda

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map