Agriturismo i Massa Marittima i Toscana

Pian dei Mucini

Pris från per pers.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

En hel del utrymme krävs för att göra rättvisa åt historien om Pian dei Mucinis, och vi vill inleda med en kortfattad version med alla de viktigaste bitarna! Dess historia är nämligen rik och går ända tillbaka till 800-talet då det var en gård. I dag däremot är detta en plats där liten som stor kan koppla av och roa sig i vacker miljö. Även du som är aktiv trivs bra här på Pian dei Mucini.

En snabb historisk inblick

Under de följande århundradena kom flera byggnader till och det byggdes även en kyrka i området. År 1900, efter att ägaren avlidit, omvandlades gården till ett sommarläger för föräldralösa. I början av 1900-talet köptes den av en stor semesterorts- kedja och fungerade som detta under några år framöver tills nya ägare tog över år 2013 och restaurerade stället från grunden. Nu är Pian dei Mucini en mycket tilltalande plats för en minnesvärd semester i historiska Toscana.

Läs mer om Pian dei Mucini

Här finns tre pooler och flera fina faciliteter

Om du tycker om att bada och lapa sol från poolkanten, kommer du inte att bli uttråkad på Pian dei Mucini. Det finns inte mindre än tre pooler, varav en är avsedd för barn. Andra faciliteter som du kan njuta av här är ett fitness- och hälsocenter med bastu och turkiskt bad. Du kan spela tennis, basket och fotboll eller utmana ditt resesällskap i ett parti boule. Man ordnar även lekar, vattengympa och underhållning under sommarhalvåret (både under dagen som på kvällen). Och du kan givetvis göra långa sköna promenader och cykelturer i området. Har du inte med egen cykel kan du på förfrågan, hyra på stället.

Du bor med självhushåll vilket är praktiskt, men när du känner för att hoppa över matlagningen går detta också bra då här finns två restauranger och pizzeria. Den goda drinken före eller efter maten kan du njuta av i pianobaren. Snackbaren serverar även fika under dagens lopp.

Du bor med ett vackert läge

Pian dei Mucini ligger vackert på toppen av ett berg, med utsikt över det grönskande landskapet. Ett av de stora fördelarna med läget är närheten till havet och sandstranden vid Follonica (ca 25 km bort) eftersom du då kan kombinera sol och bad med underbar natur och kultur. Den charmiga medeltida staden Massa Marittima med sina fina byggnader, smala gränder och torg ligger endast 5 km bort och har har du både trevliga restauranger och en del småbutiker. Andra trevliga utflyktsmål är Siena, Volterra och San Gimignano. Grosseto som ligger ca 50 km bort, är en trevlig stad många missar. Förutom ett historisk centrum har du här ett bra utbud av det mesta, så även shopping. Du kan t.o.m köra bort till Piombino varifrån du kan ta färja över till den vackra toskanska ön, Elba med sitt kristallklara vatten.

Du bor i ljusa fina lägenheter

Gården består av många olika byggnader som är spridda runt ett stort område med både hotell och lägenhetsdel. Vi har dock valt att inte inkludera hotellrummen, eftersom lägenheterna kan hyras på en daglig basis större delen av året. Du kan välja mellan två olika storlekar på lägenhet. Alla har en privat terrass eller trädgård med bord och stolar så att du kan njuta av dina måltider utomhus. Lägenheterna är belägna i de nyare byggnaderna runt poolområdet. Faciliteterna är:

L√§genheterna på Pian dei Mucini

Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser

Lägenheterna ligger på första våningen och består av ett vardagsrum med en bäddsoffa för två personer och ett pentry med 4 brännare och ugn, ett badrum med toalett, dusch och ett dubbelrum. Alla lägenheter har en privat terrass eller trädgård med bord och stolar så att du kan njuta av dina måltider utomhus.

Trerumslägenhet med 4/6 sovplatser

Lägenheterna ligger på första våningen eller andra våningen och är alla utrustade med ett vardagsrum med en bäddsoffa för två personer och ett pentry med fyra brännare och en ugn, ett badrum med en toalett och dusch, samt ett sovrum med en dubbelsäng och ett med två enkelsängar. Alla lägenheter har privata terrasser eller trädgårdar med bord och stolar så att du kan njuta av dina måltider utomhus.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima, Toscana

Agriturismo Poggio Corbello

Massa Marittima, Toscana

Le Corti di Monte Pitti

Campiglia Marittima, Toscana

Rekommendationer till dig

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Agriturismo Castiglioncello

Cantagallo, Toscana

Populärt i Toscana

Fattoria La Loggia

San Casciano in Val di Pesa

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map