Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den toscanska badorten Marina di Pietrasanta är bland annat känd för sin fantastiska sandstrand. Seden 1930-talet har här rådit en ganska unik semesterstämning, och du märker snabbt att de har stor erfarenhet av turism, bland annat på mängden hotell i förhållande till stadens storlek - och på den välskötta och välorganiserade stranden. En speciell bonus med denna badort är, att du har alla förutsättningar för att kunna kombinera sköna sol- och baddagar med roliga utflykter och spännande attraktioner.

Karta över Marina di Pietrasanta

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här är lätt att trivas

Detta är en härlig italiensk badort där du hittar allt du kan tänkas behöva för en skön och avkopplande semester. Trots att staden mest påminner om ett stort villakvarter, och inte en stad, hittar du här både restauranger, butiker, caféer, barer och ett bra nattliv. Marina di Pietrasanta anses inte vara lika högklassig som grannen Forte dei Marmi men den har samma breda och långa sandstrand, som företrädesvis är betalningsstrand. De två städerna möter varandra vid den stora gröna pinjeträdsparken Parco della Versiliana, som du kan besöka och uppleva olika former av underhållning i sommarperioden.

Det bästa av två världar

Om du är sugen på att kombinera dina solstunder med kultur och natur, har du här de bästa förutsättningarna för att kunna få en upplevelserik semester. Marina di Pietrasanta ligger i Toscana, en region känd för sin skönhet, sina viner och sina intressanta kulturstäder, men staden ligger även nära gränsen till Ligurien och dess världskända naturpark, Cinque Terre. Det är endast ca 48 km till La Spezia, varifrån du snabbt och enkelt kan ta både tåg och båt ut till de fem byarna. Till det lutande tornet i Pisa tar det ca 40 min med bil (30 km) och likaså vackra Lucca, Calci, Buti och Vinci. Kulturskatten Florens och pittoreska Volterra som ligger ca 107 km bort är också väl värda ett besök.

Du behöver dock inte ta dig så långt för att känna av den lokala genuitet som råder i regionen. Pietrasanta ligger endast 5 km bort, och är en mysig liten stad känd för sin produktion av marmor och brons. Ta gärna en runda hit en kväll, och strosa runt i stadens historiska centrum. Här finns en hel del trevliga butiker, restauranger, historiska kyrkor och monument.

Läs mer om Marina di Pietrasanta

Hotell eller semeterlägenhet i Marina di Pietrasanta

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos In-Italia, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Maria di Pietrasanta. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Både Pisa och Florens flygplats ligger inom överkomligt avstånd, så företrar du att flyga istället för att köra genom Europa, finns det normalt sätt goda möjligheter att hitta en direkt förbindelse från Sverige eller Danmark. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Vueling, easyJet och Norwegian, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på In-Italia. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. Du kan med fördel beställa en paketresa till Toscana hos In-Italia - det är både lättare och tryggare, då din resa täcks av Resegarantifonden och Paketreselagen.

Närmaste tågstation ligger i Pietrasanta, varifrån du har förbindelse till Pisa och Florens. Den sista biten från stationen till din semesterbostad får de eventuellt ta med buss eller taxi. Vill du gärna vara mer fri under semestern, rekommenderar vi dig att hyra en bil, så du slipper vara beroende av tidtabeller. Smidigast är att boka bilen redan hemifrån, och hämta den på flygplatsen. Läs mer om biluthyrning i Toscana här.

Dölj texten
 
 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Palazzo Bandino

Chianciano Terme

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map