Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Marina di Bibbona, som är Bibbonas lilla kustsamhälle, är en "modernare" plats med alla de bekvämligheter som behövs för en sol och badsemester där hela familjen trivs.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Fortet

På stranden byggde man ursprungligen (år 1785) ett fort för att försvara den närliggande staden Bibbona mot pirater och det är runt detta fort som badorten ligger. Därför är staden också känd som Marina del Forte med referens till fortet.

Läs mer om Marina di Bibbona

Här kan du ta dagen som den kommer

Marina di Bibbona passar dig som vill tillbringa en lugn och avkopplande semester, gärna i kombination med spännande utflykter inåt landet. Här finns nämligen inget riktigt centrum utan är ett rent turistresmål, men med de bekvämligheter du behöver som bar, mataffär,pizzeria mm. Och stadens restauranger erbjuder naturligtvis nyfångad fisk och skaldjur på menyn.
Om kvällen blir stadens huvudstråk stängt för bilar och gjord om till gågata där du i lugn och ro, kan promenera mellan bodarna, äta glass, umgås och njuta av de ljumma sommarkvällarna.

För de yngre gästerna finns här under sommarhalvåret bl a Luna Park (nöjespark) och Bibbolandia (lekpark) och för dig som är sportintresserad kan du förutom cykla, spela tennis, rida eller utöva olika vattensporter.

Härliga sol- och badstunder, här vid etruskernas kust

Det bästa med Marina di Bibbona är stranden, och här finns både fri och betalstrand att välja mellan. Mellan staden och stranden, med sina dyner och medelhavsvegetation, ligger en fin pinjelund där du kan njuta av skuggan när solen står som högst på himlen. Här kan du promenera, löpa och cykla. Om du känner för att variera dig kan du köra ca 20 min söderut (50 km) till San Vicenzo som har en ljus och fin sandstrand. Här finns även en del riktigt bra restauranger och här ute vid kusten, till skillnad från inåt landet, är det fisk och skaldjur som dominerar på menyn och det lokala köket baseras på god olivolja och spännande lokala viner.

Medeltida städer och byar att besöka

I närheten av Marina di Bibbona finns intressanta, pittoreska byar och medeltida städer som du gärna kan besöka. Närmst har du Bibbona, ca 8 km bort, där du har ett fint litet centrum och trevliga restauranger. Andra platser är Castagneto Carducci, Bolgheri, Guardistallo, Montescudaio och Volterra. I Cecina, som ligger ca 9 km bort, har du ett större utbud och en gång i veckan håller man en trevlig marknad här.

Dölj texten
 
 
search map