Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lucignano hör inte till de toscanska städerna som ”alla” känner till. Konstigt nog talar alla gott om den lite halvtråkiga vinstaden Greve in Chianti där turismen har nått bristningsgränsen, medan bara ett fåtal känner till en pärla som Lucignano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På en höjd med bymur

Staden ligger uppe på en höjd med sin gamla fästningsmur intakt och som går hela vägen runt det antika centrum vilket gör det svårt att föreställa sig en mer pittoresk liten toscansk stad. Den fascinerande cirkeluppbyggnaden av staden med centrum och den viktigaste kyrkan i mitten som högsta punkt är unik.

Läs mer om Lucignano

Genuint centrum

Staden är full av spännande kyrkor, goda restauranger och trevliga invånare. Med sin belägenhet mellan Arezzo, Siena och Cortona utgör den en bra utgångspunkt för utflykter.

Byfest

De sista två söndagarna i maj håller man en årlig fest i byn, den s.k. Maggiolata Lucignanese. Varje år försöker deltagarna att klå varandra i finast kläder och utsmyckningar när de går parad med blomsterklädda vagnar.

För mer information: www.maggiolatalucignanese.it

Dölj texten
 
 

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Agriturismo La Tanna

Collesalvetti

search map