Hotell i Lucca

San Martino

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Lucca betraktas ofta som Toscanas hemliga juvel, och det med all rätta. Under högsäsongen är den lilla medeltida staden ett mycket lugnt alternativ till Italiens stora turistmetropoler, som Florens, Rom och Venedig. Lucca är en ytterst välbevarad medeltida stad, och är fortfarande omgiven av en helt intakt stadsmur, samtidigt som den är full av spännande butiker och sevärdheter.

Opera och Medeltid i härlig förening

De vinkelräta gatorna påminner om romartiden, och stadens största attraktion är utan tvivel det lilla ovala torget, Piazza Anfiteatro, som är byggt ovanpå ruinerna av en gammal romersk arena. Den gamla stadsmuren är så bred, att du både kan cykla och promenera på toppen - ja, hade det varit tillåtet, hade du också kunnat köra bil här uppe (men det är lyckligtvis inte tillåtet). Stadsmuren är hela 4 km lång, så tillhör du de aktiva, kan du ta en morgonlöptur i dessa romantiska omgivningar. Staden har ett stort urval av historiska sevärdheter, och under sommaren avhåller man flera konserter på stadens torg. Tycker du om opera, är Lucca också det perfekta stället för en sommarsemester, för bara några få kilometer från stadens centrum, kan du uppleva Puccinis vackra operor på utomhusscenen vid sjön Lago Puccini.

Det är enkelt att komma till Lucca - med bil tar det endast cirka 20 minuter att köra från flygplatsen i Pisa, och cirka en timme från flygplatsen i Florens. Du kan också komma hit med tåg från både dessa städer.

Stor gästfrihet i fridsamma omgivningar
Albergo San Martino är ett charmigt litet Boutique-hotell, med endast 18 rum. Placeringen innanför de gamla stadsmurarna är ideal, om du gärna vill kunna gå till stadens alla sevärdheter, men samtidigt bor du i en mycket lugn del av staden. Det tar dig endast cirka 5 minuter att gå till stationen, om du vill åka iväg på en utflykt en dag.

Hotellet ligger på ett litet torg, som är delvist inrett till en gårdsträdgård, och det är en härlig plats att slå sig ner på, med en kylig drink eller en god kopp kaffe efter dagens upplevelser. Du kanske också föredrar att dricka ditt morgonkaffe här, medan du planerar dagen. Hotellet har en trevlig reception och ett var mindre vardagsrum. Det finns naturligtvis också en bar och ett bibliotek, där du är välkommen att läsa vald semesterlektyr. Det finns ingen restaurang på hotellet, men det finns å andra sidan ett rikt urval av restauranger i omedelbar närhet. Det finns wifi på hotellet, och möjlighet att hyra cyklar. Det finns också möjlighet att parkera din bil i närheten, mot en avgift.

Läs mer om San Martino

Härliga och bekväma rum

Det finns endast 18 rum på Albergo San Martino, i flera olika kategorier. Då hotellet är inrett i en historisk byggnad, har man varit tvungen att respektera de gamla väggarna, och det innebär, att det lilla hotellet nästan kan kännas som en labyrint - av det charmiga slaget, så klart. Det finns också en del trappor, som kanske är en utmaning för några. Alla rum har aircondition, satellit-TV, minibar, kassaskåp samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårtork.

Läs om rummen på San Martino

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map