Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Paketresa till Lucca med prisgaranti

In-Italia har Sveriges bästa urval av hotell och semesterlägenheter i centrala Lucca. Samtidigt ger vi dig tillgång till flygresor med alla flygbolag, så att du själv kan sätta samman din resa precis så som du önkar, med valfri avresedatum och reslängd. Och som om det inte skulle vara nog, täcks du också av resegaranti när du bokar en resa till Lucca som en paketresa, där både transport och semesterbostad ingår. Du får med andra ord det bästa från två världar. 

Karta över Lucca och Toscana

Lucca ligger i västra Toscana, norr om Pisa och med kort avstånd till de vackra bergen i norra Toscana. Samtidigt är det enkelt att ta sig till t.ex. Florens eller Cinque Terre på en dagsutflykt. KLicka på kartan här nedan för att se var Lucca är placerat, och var du kan bo.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Var ska du bo i Lucca?

I stort sätt alla In-Italias semesterbostäder i Lucca ligger inom murarna till den gamla stadsdelen. Vi anser, att det är här man bäst upplever Lucca, som är en stila och lugn stad, med plats till fotgängare och cyklister. När du reser till Lucca med In-Italia, försäkrar vi att alla våra hotell och lägenheter i staden lever upp till den standard som våra skandinaviska gäster förväntar sig. Här nedan kan du se de mest populära semesterbostäderna i Lucca.

Resor till Lucca med flyg från bl.a. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Använd sökmotorn för att hitta den semesterlägenhet, eller det hotell, som du gärna vill bo på i Lucca. Därnäst hjälper vi dig att hitta rätt flygbiljett till rätt pris, oavsett om du önskar att resa från t.ex. Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Det finns många möjligheter att hitta direktflyg, och ännu fler möjligheter om du accepterar en enkel mellanlandning, när du flyger till flygplatserna i Pisa eller i Florens, som är de som ligger bäst till i förhållande till Lucca.

Då din flygning föregår med reguljärflyg, är reslängden flexibel, men du är täckt av resegaranti om du bokar en paketresa - även din hyrbil om du bokar den hos oss i samband med ditt flyg och ditt hotell.

Inkludera en hyrbil i din paketresa

När du bokar din hyrbil i samband med att du bokar ditt flyg och ditt hotell hos oss, inkluderas den i din paketresa och är därmed omfattad av resegarantin. Samtidigt tittar vi på priser från samtliga biluthyrningsbolag på flygplatsen, och skaffar dig därför det bästa priset på din hyrbil. Generellt är det relativt billigt att hyra bil i Italien, men precis som med det mesta - ju tidigare du är ute, desto bättre blir priserna. Vi rekommenderar därför att du bokar din hyrbil samtidigt som du bokar hotell och flyg, så har du budgeten under kontroll.

Mer information om din resa till Lucca

Lucca, som ligger på en frodig slätt i den västra delen av Toscana, är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden, som har knappt 90.000 invånare, är en av Toscanas vackraste, mest romantiska och bäst välbevarade städer, och är känd för dess unika försvarsmur från 1600-talet som sträcker sig över hela 4 kilometer in i stan.

Stadens historia
Lucca grundades av de sägensomspunna etruskerna, men troligen existerade det en ligurisk bosättning redan innan etruskerna kom till området - och det finns spår även ännu tidigare än så. År 180 f.Kr. blev staden en del av Romarriket, vilket man än idag kan se, bland annat i form av stadens romerska gatustruktur,och två av stadens centrala torg, Piazza San Michele (som ligger ovanpå ett antikt romerskt forum) och Piazza dell"Anfiteatro (som är byggt ovanpå en gammal romersk amfiteater).

Senare kom staden bland annat under lombardiskt herredöme, innan den år 1160 blev en självständig stadsstat, en status som den lyckades upprätthålla i nästan 500 år - dock ofta med häftiga kamper mot främmande makter som ibland lyckades ta över staden (år 1529 blev staden t.ex. köpt för 250.000 dukater av Veronas stadskung, som dock endast regerade över staden i nio månader innan den kom under Pisas herredöme). År 1799 tvingades Lucca överge sig till Napoleons armé innan den blev ett hertigdöme år 1817. År 1861 blev staden en del av Kungariket Italien.

Sevärdheter i Lucca

Den berömda komponisten Giacomo Puccini föddes i Lucca, växte upp i staden och tog sina första musikaliska steg i den, vilket du kan lära dig mer om i hans födelsehem där man idag har inrett et tlitet museum, Puccini Museo, om hans liv och verk.

Av andra större sevärdheter - utöver den redan nämnda muren - kan nämnas Palazzo Ducale, vars ursprungliga form härstammar hela vägen tillbaka till 1370; palatset Palazzo Pfanner, som härstammar från miten av 1700-talet; tornet Torre Guinigi som är stadens högsta och mest spektakulära torn; den vackra botaniska trädgården Orto Botanico Comunale di Lucca; stadens katedral Duomo di San Martino, den romerska-katolska basilikan Basilica di San Michele in Foro; de två redan nämna torgen Piazza San Michele och Piazza dell'Amfiteatro samt torgen Piazzale Verdi och Piazza Napoleone.

Aktivitetsmöjligheter

Cykling är kanske inte det första du sammankopplar med italienska städer av en viss storlek, men i Lucca förhåller det sig annorlunda: här transporterar sig både många lokala invånare och turister på cyklar, och du kan t.ex. cykla i skuggan av de slanka poppelträden som kantar grusvägen vid försvarsmuren hela turen runt, eller så kan du åka på en cykeltur i området utanför staden.

För de som är mer kulturellt inresserade, är Lucca en stad som bjuder på många aktiviteter och upplevelser, t.ex. i form av den årliga sommarfestivalen Lucca Sumemr Festival, som varit värd för konserter med stora internationella namn (t.ex. Ray Charles, Elton John m.fl.) och tar plats på stadens torg. En tur till stadens praktfulla operahus, Teatro del Giglio, som genom årtionden har varit kuliss för flera av de största opersångarna, är också ett måste - nästan oavsett om du är intresserad av opera eller inte.

Om di inte kan få nog av italiensk opera i allmänhet, och Puccinis verk i synnerhet, så håller man i slutet av juli till mitten av augusti den berömda Puccini-festivalen vid sjön Massaciuccoli, endast 18 km från Lucca.

Boka din resa till Lucca online och få det bästa priset

Använd sökmotorn på toppen av denna sida för att hitta din resa till Lucca till det bästa priset. Vi garanterar att du får lägsta möjliga pris på både hotell, flygbiljett och hyrbil, och dessutom kan du dra fördel av vår stora kunskap om Italien.

Boka din resa till Lucca redan idag, hos Lucca-specialisten In-Italia!

 
search map