Lucca, Toscana Mercato Antiquario

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mercato Antiquario: den tredje helgen i varje månad, eller som de själva i Lucca så roligt uttrycker det "den tredje söndagen i varje månad och den föreliggande lördagen" är det antikmarknad i Lucca. Många känner igen stilen från Frankrike, en blandning av riktiga (dyra) antikviteter och även billigare varor från olika epoker, man hittar fynd i alla storlekar från stora skåp till små örhängen och slipsnålar, där finns även annat som i grunden inte kan kallas antikt, och som kanske inte ens är gammalt som t.ex. en mini - outlet för hattar.

Även om du varken har lust eller pengar att köpa något att ta hem, är marknaden med dess 230 utställare värt en omväg, då det är både pittoreskt och underhållande, och med kyrkor från 1200-talet, herrgårdar från 1700-talet och torg från nästan alla perioder som kulisser får du en gratis minnesvärd föreställning som du lär minnas länge.

Marknaden hålls under lördagen från 7.00 till 19.00(man ska dock inte förvänta sig at det är många stånd i ordning innan 9.00) och på söndagen mellan 9.00 till 19.00 i området mellan den majestätiska (eller ska vi säga "kejserliga"?) Piazza Napoleone och katedralen, Piazza Antelminelli, Piazza San Giusto, Piazza San Giovanni, Piazza Bernardini, Piazza San Martino och de många små gator som förbinder dem.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map