Lucca, Toscana Lucca på en dag

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Transport: Eftersom Luccas historiska centrum är stängt för trafik och de många parkeringsplatserna omkring stadens mur (och strax innanför stadsmuren) ofta är upptagna av tusentals turister som besöker staden, kan vi rekommendera våra kunder att åka hit på ett långt mer ostressat och oförpliktade sätt, nämligen med antingen tåg eller buss.

Luccas tågstation är förbunden med tåg till Pistoia, Aulla (och järnvägen längs kusten i Ligurien), Viareggio, Pisa S. Rossore, samt Pisa Centrale. Man kan alltså välja att ställa sin bil i en av dessa städer eller hitta förbindelse till en av dessa tågstationer från sitt semesterboende. Tågstationen i Lucca är placerad längs Viale Camillo Benso Conte di Cavour på Piazzale Bettino Ricasoli strax utanför stadsmuren, således att det bara är 10 minuters promenad in till det historiska centrum.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Är det svårt att komma till en tågstation från ditt semesterboende, kan man också med fördel ta bussen till Lucca. Bolaget Vaibus kör mellan Florens och Lucca via Montecatini och Altopascio norrut på Versilianakusten helt till Carrara. Men det finns också bussförbindelser till Lucca från Pisa, Pescia, Pontedera, Bagni di Lucca och Camaiore för att nämna några av rutterna. Bussarna håller på busshållplatsen innanför stadsmuren på Piazza Giuseppe Verde.

Föredrar man att köra i bil hit för att det vill man helst, så finns det som sagt stora möjligheter för att parkera i staden, om man kan hitta en ledig plats. Det finns parkering mot betalning längs yttersidan av stadsmuren i parallella bås och vid Piazzale Ricasoli.

Vid följande stadsport kan man dessutom köra innanför muren och parkera på de anförda parkeringsplatser mot betalning: Porta Elisa, Porta S. Jacopo, Porta S. Maria och Porta V. Emanuele. Dessutom finns det större parkeringsanläggningar utanför muren som är förbundna med centrum av gratisbussar vid till exempel Viale Carducci, Park Carducci med 440 parkeringsplatser (härifrån kan man t.o.m. hyra cyklar för att komma runt) och vid Viale delle Tagliate, Park Palatucci, var det också är ca. 400 parkeringsplatser. En timmes parkering kostar typiskt 1 euro eller mera i och utanför Lucca.

Tycker man det kunde vara tilltalande att ha en cykel att komma runt på är Lucca en perfekt stad att cykla runt i; centrum är stängt för övrig trafik och man kan köra uppe på stadsmuren och njuta av utsikten ner i centrum och till den omgivande och mer moderna stadsdel. Man kan hyra cyklar på dagsbasis på flera ställen i Lucca.

Sevärdheter i staden: För ytterligare upplysningar och bilder om sevärdheter i staden kan du klicka dig in på ordet "Lucca" på denna sida.

Trevlig resa!

 
search map