Omdömen från Il Parco

 
Il Parco är inte tillgänglig i dagsläget
Il Parco är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lucca här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Il Parco

Läs personliga omdömen av Il Parco som ligger i Lucca. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Il Parco. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Il Parco

Lucca som semester-destination

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Trerumslägenheten Ausilia med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Il Parco

Lucca som semester-destination

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Trerumslägenheten Ausilia med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2018
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Perfekt läge men inte riktigt väl underhållet

Detta var vårt andra besök i Lucca och vi bodde på Il Parco i lägenheten Il Contrasto förra gången. Det är vi som skrev omdöme "En underbar plats" mellan augusti 2014 och med beaktande av den 4 stjärnor. Vi hade på förhand väntat oss att komma till ett fint ställe.

Il Parco är fortfarande helt perfekt och det är svårt att hitta något annat så nära den gamla staden med pool och möjlighet, så att du har möjlighet att laga mat.

Tyvärr verkade det som om platsen inte såg lika bra som tidigare. Poolen var smutsig. Robotdammsugare lades ut varje morgon, men det fungerade inte korrekt. Resultatet blev en smutsig pool. Vi nämnde det för värdarna skulle kalla någon att rengöra poolen och även dök upp cirkulationen i poolen, men de fick den inte riktigt ren medan vi var där. För oss, poolen var ett absolut måste, eftersom vi reser med två små barn, så att det inte var riktigt ren var inte OK med oss.

Värdarna på platsen hade tyvärr inte blivit informerad om att vi var 2 vuxna och 2 barn. Därför var det inga sängkläder för barn och sängar som gjorts klart. Men det var snabbt ordnat.

Köket som vi var så glada åt att använda hade inte underhållits. Huven till fläkten föll ner och vi meddelade värdparet de sa att de skulle ringa någon som skulle komma och titta på det, men det kom ingen. Ugnen vid spisen fungerade inte korrekt längre. Förra gången gjorde vi lasagne flera gånger, den här gången tog nästan två timmar för att göra pommes frites. Det fanns inte heller längre så mycket kokkärl som sist.

Sophanteringen hade ändrats så att man inte längre var tvungen att lämna sitt avfall i en gemensamt rum, men i stället hade några soptunnor utanför lägenheten själv. Det var positivt. Tunnorna skulle tömmas varje dag, fick vi veta men de var små, resultatet blev att vi hade en hel del skräp som låg på vår terrass.

Allt som allt en besvikelse jämfört med vår vistelse för 2 år sedan. Vi älskar Lucca och kommer definitivt tillbaka igen, men jag tror inte vi vågar satsa på Il Parco igen och det är så irriterande när pappers ALT vad vi vill och vi ens vet att det kan vara så underbart att vara där.

Rekommendationer till andra gäster

Vi åkte en dag till Cinque Terre och det rekommenderas att köra till La Spezia och ställa bilen i stora parkeringen, som är strax under Centralstationen . Härifrån tar det bara 9 minuter med tåg till Riomaggio som är den första av de 5 städerna. Var medveten om att kärleksstigen i Riomaggio är stängd fram till 2018. Men det spelar ingen roll, det finns så mycket mer att uppleva i 5 städer. Överväg i förväg om ni vill åka tåg mellan städerna eller med båt. Det är inte säker på att det kan betala både för att köpa en dag för att träna och dag passera till båtarna. Kom dock ihåg att om ni vill vandra på någon av stigarna ska ni ha ett dagskort för tågen, som även inkluderar tillgång till vandringsleder (och wifi på wifi fläckar, fri tillgång till toaletter osv) Kortet kan köpas på La Spezia Centralstationen .

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint

Lägenheten var snyggt ren, men bristen på insamling av sopor var inte ok
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Tvårumslägenhet Contrasto med 4 sovplatser (andra våningen)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Där vill vi gärna bo igen

Vi bodde i "EMMA", en av flera semesterbostäder i Residence "Il Contrasto" och vi tyckte den var härlig. Den låg precis ut till poolen, som ägaren Fausto Salerno skötte om varje morgon, så att den var inbjudande och sval när man om eftermiddagen kom tillbaka efter utflykter.
Emma är Faustos gamla biljardhus, men själva biljardbordet är stängt. Det finns gott om plats. En stort fördel är P-plats vid bostaden, så bilen behöver inte röras när målet ligger i Lucca (Lucca är trevligare att handla i än Florens).
Vi vill gärna på i Emma igen. Kök och bad: smått men bra.

Rekommendationer till andra gäster

Under veckan vi bodde i Lucca, besökte vi också Cinque Terre en dag. GPS:en ledde oss till Riomoaggiore där vi parkerade i P-hus och tog båt till de andra städerna. Carrara marmorbrotten, Vespa (Piaggio) museet. Florens med tåg eller bara Lucca som ligger ca 10-15 min gång från bostaden. Carrefour supermarknad 1,5 km från bostaden. Inom 3-400 meter ligger en strålande bra pizzeria där man kan äta eller ta med hem. 100 m norr på Via Borgo Giannotti, från pizzerian, ligger strålande Running Suzi.

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Enrumslägenheten Emma med 3 sovplatser (första våningen)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Praktfullt ställe

Vi är en familj på två vuxna och 2 barn på 2 och 4 år och vi hade en fantastisk semester i lägenheten Il Contrasto. Vi har bemöts väldigt väl och vi kommer helt säkert att överväga att åka tillbaka.

Vi ankom sent på kvällen, flera timmar senare än beräknat, då vi dessvärre satt i kö från Brennerpasset till Verona. Det blev en tur på 13 timmar, som skulle ha tagit 6. Men vi ringde på telefonnumret i våra papper och fick en sådan trevlig behandling. Det blev arrangerat att någon väntade på oss även om vi kom senare än vi skulle, vi fick direktnummer till uthyraren och kunde hålla löpande kontakt.

Vi blev så väl emottagna, välkomnade och visade runt.
Lägenheten var bättre utrustad än angivet hos In-Italia. Där var inte bara en ugn (vilket det stod att det inte skulle finnas), men en stor gasspis och massor av grytor och fat etc. Det gjorde det riktigt lätt att laga mat. Det fanns också torkhanddukar osv (vilket det stod i våra papper att vi skulle ta med). Lägenheten var rymlig, det var gott om förvaringsutrymmen till kläder och väskor och det var rent och snyggt.

Trädgården och poolen är vackra och kunde användas både av vuxna och barn. Vi var iväg i september och då ska man vara beredd på att det kan finnas löv och dylikt i poolen från den vackra planeteringen runt omkring. Poolen blev i övrigt väl omhändertagen av en robotdammsugare, vilken de små tyckte var rolig.

Har man problem med att promenera är Il Contrasto inte den rätta lägenheten då det är en hel del trappor. Det var dock inget problem för oss.

Il Parco ligger verkligen bra till i förhållande till den gamla staden. Det är en ganska kort promenad, sedan är man i den charmiga staden. Det är bra med barn, för de gör det möjligt att ka på utflykter som varar några timmar åt gången istället för en hel- eller halvdagstur.

Wifi fungerade bättre än på många andra platser vi har provat längre söderut, och trots att vi hade login till tre enheter i 2 veckor betalde vi endast 10 euro och inte 20 som väntat. Vi betalde 15 Euro för städning, vilket inte var nämnt i papperna, i gengäld betalde vi dock ingen turistskatt.

Rekommendationer till andra gäster

Parco Preistorico (http://www.parcopreistorico.it/en/) är verkligen värt ett besök om man har barn eller kanske själv är fascinerad av dinosaurier. Det är tillåtet att ta med mat in i parken och äta vid ett picnicbord. Utanför parken finns bra parkeringsmöjligheter för att övernatta med campingvagn och det finns också en liten lekplats bland annat med linbana som mina barn älskade.

Den största lekplatsen ligger i den gamla staden vid porten S Donato. Det är vid sidan om turistkontoret och bussarna.

Det kan rekommenderas att hyra en "cykelbil" och köra runt den gamla staden. För det första är det ett bra sätt att för en överblick av staden och för det andra är det ett roligt sätt att ta sig fram när man har barn med, som kanske inte alltid vill promenera. Mina barn älskade att sitta framme i vagnen och åka med deras pappa eller med mig medan de tittade på livet omkring dem.

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Tvårumslägenhet Contrasto med 4 sovplatser (andra våningen)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt semesterställe

Vi var 2 vuxna med våra 2 söner på 15 och 18 år.
Vi ankom till stället utan väskor, som dessvärre inte var med på flyget. Vi visades till vår lägenhet av en äldre man, som inte var så bra på engelska, men var mycket vänlig och gästfri. Vid lägenheten blev vi mottagna av dottern. Hon var också otroligt snäll och tillmötesgående och fick snabbt arrangerat att hennes bror kunde köra oss till en supermarket så att vi kunde handlar.
Hans första stopp på inköpsturen var en lokal vinhandlare, vin är viktigt i Italien! Där provsmakade vi oss fram och köpte vin till hela veckan. Därefter körde vi till ett storcenter där vi köpte mat, tandborstar och lite kläder. Tålmodig, glad värd som bara ville oss väl.

Vi var, utöver det fantastiska mottagandet, otroligt nöjda med uppehället. Allt fungerade! Omedelbart liknar stället och lägenheterna något som är på gränsen till det primitiva, men som nämnt fungerade all. Det var inte nödvändigt att sätta på aircondition då huset var byggt så att det alltid var svalt. Golven kan vara kalla, så en bra idé är att ta med strumpor. Internet fungerade bra till våra behov. Stort kylskåp, bra spis och bra med plats i skåpen.
Poolen var fin, några av liggstolarna har sett bättre dagar, men fungerade.
Vi kommer gärna tillbaka till stället, om vi beslutar oss för att komma tillbaka till Lucca.
Man ska vara uppmärksam på, att det inte finns någon supermarknad i närheten. Det finns många små specialbutiker precis runt hörnet, där man kan köpa många läckra specialiteter och där man självklart också kan köpa vatten. De har siesta på eftermiddagen, så mellan 13-16 är det stort sett inga butiker som har öppet.
Den bästa glassbaren finns på samma gata som vägen hem från Luccas inre centrum. Där finns också ett apotek, och det är endast 2 minuters gång från Il Parco.
Det enda minuset vi kan komma på var att där inte var en namnskylt på adressen.
Kom ihåg att ni betalar för ström, internet osv. Vi fick betala 150 Euro för detta (man ger 200 i deposition vid ankomst). Man betalar bland annat för internet per person.
Våra varmaste rekommendationer till Il Parco, och inte minst till värdarna.

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Trerumslägenheten Ausilia med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vacker trädgård med pool 400 meter från gamla Lucca

Trevlig lägenhet i parkliknande trädgård med pool (inte uppvärmd och lite i skuggan av de flotta bambuträden).
Mycket gästfria värdar.
Bättre mörkläggningsmöjligheter i vardagsrummet med bäddsoffa kan önskas, solen skiner genom de tunna gardinerna om morgonen.
Bra, låst, parkeringsplats.

Rekommendationer till andra gäster

Värden visade oss den närliggande trattorian "La Pergola" där de serverar en tvårätters-meny med t.ex. pasta och kött från grillen, plus vatten och vin för 17 euro per person. Kvällsöppet fredag-söndag. Maten var som att en Mama hade lagat den, enkel men god!

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Tvårumslägenhet Contrasto med 4 sovplatser (andra våningen)
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Il Parco

Olämpligt med endaste ett nyckelset då vi var tre som delade lägenhet. Annars ett bra ställe! :)

Il Parco
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Il Parco
Trerumslägenheten Ausilia med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Il Parco

Lucca som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2011
Antal resande 7 Vuxna, 6 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 Nästa sida
 
search map