Hotell i Lucca

Hotel La Luna

Det populära torget Piazza Anfiteatro i Lucca
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Med medeltiden som närmsta granne

Toscanas karaktäristiska och charmiga medeltidsstäder har i många år stått högt på önskelistan när turen går till Italien. Den lilla pärlan Lucca har intill för ett par år sedan varit ett okänt land för de flesta, och det är något vi har värderat högt. Men de "hemliga gatorna" blir allt färre, och det är inget man kan göra åt. Lucca är dock långt ifrån så invaderat av turister, som många av de andra populära städerna, och det är fortfarande enkelt att hitta lugnare områden i den lilla staden där du kan sätta dig ner på små torg, och njuta av tillvaron med ett gott glas i vin i handen. Och samtidigt är det bra att veta, att de flesta turister åker vidare på eftermiddagen, så på kvällarna har du och de lokala i stort sätt staden för er själva.

Njut av tillvaron och ett gott glas vin på Piazza Anfiteatro


Ett av de populärare platserna i staden är det ovala torget Piazza Anfiteatro, och som både namnet och formen antyder, är det byggt på resterna av en gammal romersk amfiteater. Idag hittar du ett brett urval av både caféer och restauranger med utomhusservering på torget, och väljer du att bo på Hotel La Luna, är du hemma på under 2 minuter. Samtidigt bor du precis vid den populära handelsgatan Via Filungo.

Perfekt läge, om du reser med offentlig transport

På Hotel La Luna bor du också endast ett par minuters promenad från det berömda tornet med de små ekarna på toppen - Torre Guinigi, och kommer du med tåg, kan du gå från stationen till hotellet på cirka en kvart. Ankommer du i bil, ska du vara uppmärksam på att det krävs ett särskilt tillstånd för att köra i centrum, men det är möjligt att köra hela vägen fram till hotellet för att lasta av, och så ser receptionen till att notera din registreringsskylt, så att du undviker böter. Det finns parkeringsmöjligheter mot betalning inom promenadavstånd från hotellet, och det finns naturligtvis också ett rikt urval av restauranger i närområdet.

Läs mer om Hotel La Luna

Här bor du enkelt men fint

Hotel La Luna är inrett i ett gammalt palats mitt i centrum, så platsen är ytterst begränsad. Därför har de valt att inreda så många rum som möjligt, så de gemensamma faciliteterna är därför begränsade till en liten reception, en bar och en frukostrestaurang. Hotellet har 29 rum i olika kategorier och storlekar, och där det varit möjligt, har man bevarat de gamla fina fresko-målningarna och träbjälkarna i loftet. Rummen har alla aircondition, minibar, kassaskåp, sat-TV, wifi och badrum med toalett, dusch och hårtork. Du ska vara uppmärksam på, att du inte ska förvänta dig någon särskild utsikt från ditt rum, på grund av det mycket centrala läget i staden.

Läs om rummen på Hotel La Luna

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map