Hotell i Lucca

Grand Hotel Giunigi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Grand Hotel Guinigi har under många år varit en favorit bland resenärer som kommer till den vackra medeltidsstaden Lucca - och det på goda grunder. Hotellet som är ett av de större i området erbjuder både bra service och många faciliteter. Det ligger endast en kilometer utanför Luccas gamla och imponerande stadsmur, och många föredrar faktiskt detta läge - inte minst om de kommer i bil. Hotellet har riktigt bra parkeringsförhållanden, och det är viktigt för många, såvida du inte anländer med offentlig transport. Du kan hoppa på en av de lokala bussarna, och du är inne i centrum på cirka 10 minuter, så lättare blir det nästan inte. På hotellet har du också möjlighet för att hyra en cykel (först-till-kvarn), och då området runt Lucca är helt platt, är det ett härligt sätt att uppleva området och staden på.

Tillräckligt med sevärdheter till en hel semester

Lucca är en stad, som du enkelt kan spendera många dagar på att utforska för här finns ett stort utbud av bland annat historiska sevärdheter, och så ska du naturligtvis antingen gå eller cykla på den imponerande stadsmuren som är över 4 kilometer lång och omringar hela det historiska centret. Därutöver är Lucca också en riktigt trevlig stad, med massor av snirkliga gator där det helt plötsligt dyker upp en vinbar, ett café eller en trevlig restaurang - för att inte glömma alla butiker. Luccas centrum och det ovala torget Piazza Anfiteatro är så kallade "must see", där husen är byggda på ruinerna av stadens romerska amfiteater. Det råder en unikt stämning på det lilla torget, och här kan du slå dig ner på ett av alla caféer och äta lunch eller dricka ett glas svalt vin. Du ska naturligtvis också bege dig en tur upp till tornet Torre Guinigi, som har blivit stadens kännetecken. Det speciella med tornet är att det finns träd på toppen, och när du väl befinner dig högt upp har du en panoramautsikt över hela staden.

Om du kan slita dig från allt detta, finns det också otaliga utflyktsmöjligheter i närområdet. Det lutande tornet i Pisa ligger endast cirka 30 km från Lucca, och har du en bil, är det lätt att köra en tur till marmorbrottet i Carrara, eller till de vackra "dockhusen" i Luccas bakomliggande landskap. Här hittar du ett hav av trevliga landsorter och bra restauranger. I området runt om Lucca ligger också flera gamla herrgårdar, och så finns det naturligtvis en massa vingårdar att besöka. Har du inte fått nog av kultur i Lucca, tar det endast en timme med tåget till Florens - som ju egentligen är värd en helt egen resa.

Läs mer om Grand Hotel Giunigi

Ett effektivt hotell med bra service

Grand Hotel Guinigi är en del av Best Western-hotellen, och är därför inredda efter samma koncept och håller samma höga standard. Under de senaste åren har hotellet genomgått en större renovering, så att både de offentliga rummen som lobby, bar, restaurang, men också rummen, lever upp till de 4 stjärnorna. Du börjar dagen med en god frukostbuffé, och om du inte väljer att äta ute, kan du nyttja hotellets restaurang både till lunch och middag. Har du behov av att äta frukost tidigt i förbindelse med din avresa, finns möjligheten att få en kopp kaffe redan klockan 5, och om du är intresserad av halvpension, kan du fråga om möjligheterna i receptionen vid ankomst. Hotellet har också ett mindre gym med bastu, och så finns det wifi. Hotellet nyttjas ofta till möten och större konferenser, så är du i området på affärsresa, kan Grand Hotel Guinigi också vara ett bra val. Det är sällan de stora hotellkedjorna har en personlig prägel, men Sabrina som har varit direktör på hotellet i många år, gör vad hon kan för att allt ska få en personlig touch. Dock ska du inte förvänta dig att komma till ett litet, familjeägt hotell där hunden ligger på soffan. Eller okej, det kan ju hända att ett husdjur, som gärna får följa med och bo på hotellet, ligger i soffan och välkomnar dig när du kommer på besök.

Bekväma rum med bra standard

Hotellet har inte mindre än 167 rymliga rum, som alla är inredda i klassisk stil. Man har tänkt på detaljerna och alla rum har som minimum aircondition, wifi, sat-TV, minibar, kassaskåp, skrivbord, ljudisolerade fönster samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön. Det finns speciella rum till gäster med husdjur. Du ska inte förvänta dig någon speciell utsikt från ditt rum.

Läs om rummen på Grand Hotel Giunigi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map