Omdömen från La Ferriera

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av La Ferriera

Läs personliga omdömen av La Ferriera som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av La Ferriera. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Fantastiskt ställe

Detta ställe ligger fint i den vackra staden Loro Ciuffenna, som ligger på gångavstånd från La Ferriera. Vi hade en fin lägenhet precis vid den lilla flod som går genom stället och staden. Detta var skönt när graderna gick över 30 - så var det skugga på terrassen helt ut till floden. Stadens invånare kom varje dag för att bada i det lilla vattenfallet.
En stor ros till de anställda, framför allt på ställets restaurang, där Claudio rår om gästerna. Vi var på en av ställets arrangerade vinturer till Chianti området. Detta var en stor upplevelse.

Loro Ciuffenna som semester-destination

Städerna Florens, Arezzo och Cortona ligger på endast en timmes avstånd i bil från stället. Vackra, vackra städer men Florens var svår att komma igenom på grund av andra turister. Långa köer till sevärdheterna, bl.a. domkyrkan.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Trerumslägenhet nr. 18 med 5 sovplatser (1:a vån. med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 5 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Saknas i rummen

Vi bodde i lägenhet 8. I vårt rum fanns en stor garderob med bara galgar. Vi skulle vilja föreslå ett par hyllor/en byrå. Vi levde i en resväska under de tre dagarna. Det bör man ändra på till större tillfredsställelse för gästerna.
Ett tips: filttassar under stolarna, för att minimera det gnisslande ljudet från stolarna mot stengolvet hos den som bor ovanför.
Fint läge och fina omgivningar.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Underbart ställe

Super bra vistelse på ett underbart ställe med vackra omgivningar.
Dock ligger det ute på landet så om man inte har lust att slappna av hela dagen skall man använda lite tid på transport. Mysig lite stad men med ett sparsamt urval.

Rekommendationer till andra gäster

Det finns bra möjligheter för att cykla både på MTB och racercykel.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Tvårumslägenhet nr. 1 med 4 sovplatser (1:a vån. med uteplats)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fin vistelse vid mysig stad

Hade en fin vecka 31 + 2 dagar i lägenhet 11. Mysigt ställe med vänlig personal och bra service. Lägenheten var fin och ren och passade fint till 3 vuxna och 3 stora barn. Enda nackdelen var "terrassen" för nummer 11, som låg på baksidan vid en smal passage till poolen och utan någon utsikt. Poolen var ok, kan dock vara ett problem i högsäsongen att få solstolar.

Stället fungerade fint och restaurangen var ok de gånger vi åt där.

Det största plusset är den vackra/mysiga staden Loro Ciuffenna, där du kan komma in till centrum inom få minuters promenad. Här hittar du ett passande antal matställen (4-5st) och några cafeer samt möjligheten för mindre inköp hos slaktare, bagare och grönsakshandlare mm. Och staden är inte full av turister.

Stället ligger i en klyfta där solljuset försvinner rätt tidligt (kl 18:00 i högsäsongen)

Fint för en vistelse på en vecka men ville nog inte tillbringa 14 dagar på stället.

Rekommendationer till andra gäster

Prova på att bada i vattenfallet vid hotellet - kul för stora barn och vuxna.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Trerumslägenhet nr. 11 med 6 sovplatser (3:e vån. med terrass)

Avsaknad av terrass med utsikt drar ned.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 3 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Super mysigt ställe!

Vackert läge, och landbyn Loro Ciuffenna är riktigt mysig.

Rekommendationer till andra gäster

Restaurangen Va Pensioero i Loro Ciuffenna är värt ett besök.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Trerumslägenhet nr. 8 med 6 sovplatser (2:a vån. med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Mycket svingande och långsam tillgång - men det hade vi varnats om, så det var ok.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Underbar och väldigt mysig vistelse på La Ferriera

Härlig och rymlig lägenhet i vackra omgivningar. Vägen fram till hotellet överraskade och glädjen blev stor när vi körde in på gårdsplatsen.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Tvårumslägenhet nr. 3 med 4 sovplatser (2:a vån. loggia)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Dansk-paradis

Härligt ställe med serviceinriktad personal. Vi bodde i lägenhet 6, den är rymlig och ren, med en stor terrass ut till vattenfallet. Det märks att vattenfallet är där, men enligt vår mening är det inte så störigt att man ska välja bort lägenheten. Fina områden utomhus och kort avstånd till staden, där det finns begränsade shoppingmöjligheter, men i gengäld en riktigt bra take-away pizza och ett café med billig och god glass. På den negativa sidan bör stället uppgradera sina trädgårdsmöbler både på terrassen och vid poolen. Rimligt förhållande mellan pris och kvalitet i restaurangen - ingen av delarna var topp. Lägenhetspriserna är tagna i beaktning. Det är riktigt många danskar på stället. Upp emot 80% av gästerna var danskar när vi var där. Det är okej, men tar också bort känslan av att vara i Italien. Några danskar saknar dessvärre uppfostran och vi upplevde ofta att det var danskarna som reserverade liggstolar vid poolen i förhand. Dessutom är väggarna mellan lägenheterna som pappar och då vi bodde mellan 2 danska familjer, som var på semester med ytterligare 2 danska familjer och de höll fest i lägenheten natten innan vi skulle åka hem, så fick vi mer eller mindre sätta oss i bilen utan sömn. När vi hade berättat för dem att vi skulle köra lång dagen efter ändrades inte. En annan familj hade blivit utskälld av sina grannar för att deras dotter tittade på en film på en portabel dvd-film. Som sagt, tunna väggar. Betyget på stället är i förhållande till pris/kvalitet.

Rekommendationer till andra gäster

Tågförbindelse från Montevarchi till Florens fungerar riktigt bra, men kom ihåg att validera er biljett innan ni går på tåget annars får ni en bot. Det gjorde vi. Outlets i Valdichiana och Leccio är värda besök.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Tvårumslägenhet nr. 6 med 4 sovplatser (2:a vån. med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Perfekt till barnfamiljen

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Tvårumslägenhet nr. 10 med 4 sovplatser (3:e vån. med loggia)

Det var väldigt mörkt - en lampa över matbordet och i köket hade varit skönt, men härlig temperatur.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bra semesterställe och trevlig stad

Vi hade en härlig 14-dagars semester på La Ferriera. Särskilt var den första veckan bra, trots sådär väder. Då var det nämligen inte så många gäster. Under andra veckan var det mer eller mindre fullt hus, och det blev lite för mycket. Särskilt poolen är inte stor nog till 20 barnfamiljer.
Man arrangerar avskeds- och ankomstmiddagar men gör inte så mycket reklam för det - så fråga i receptionen vad det är som gäller. I receptionen får man också riktigt bra hjälp inför utflykten till Florens, Arezzo, Siena eller andra turmål - liksom de är bra med att komma med andra förslag till utflykter i närområdet.
Maten på La Ferriera är något av det bästa i området, men menyn är inte mer omfattande än att man blir trött på den efter tre-fyra middagar. Vi var dock mycket tacksamma för möjligheten att äta på stället, framförallt på dagar då det ösregnade.
Staden Loro är oförstörd. Det kändes som att vi var en del av en autentisk italiensk stad. Men vi kunde också se att det nog hade varit bättre tider i staden. En del affärer och restauranger hade stängt.

Rekommendationer till andra gäster

Den absolut bästa restaurangen i området är La Cantinella. Den är omnämnd i Guide Michelin som en bra restaurang. Ligger långt över nivån i jämförelse med övriga i området, men tursamt nog är priset inte så högt. Ligger precis utanför Montemarciano, 3 km från La Ferriera.
I själva Loro Ciuffenna vill vi endast rekommendera Va Pensioro som är ett ok matställe. La Torre är dyrt och dåligt, bör undvikas.
Inköp i staden är ok, men urvalet är litet. Det ligger en riktigt bra och stor COOP i terranuova Bracciolini. Kör mot centret som heter något med Pernina...
I Montevarchi finns ett ännu större COOP.
Utflykt till Florens ska planeras och biljetter till eventuella utställningar ska beställas. Förvänta er massor av människor. Prova eventuellt utflykter till andra spännande städer, där det är mindre hektiskt. Vi njöt av Arezzo mycket, där vi åt en superlunch vid Casa Vasari på Piazza Grande.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering

Stället ligger i en dal, så det är ingen sol efter klockan 18.
 
Själva boendet på La Ferriera
Trerumslägenhet nr. 16 med 7 sovplatser (2:a vån. / 1:a vån. med loggia)

Mycket mörk. Lukt från avlopp/flod. Dåligt kök/köksutrustning. Eländiga sängar. Lägenheten står till 7 personer. Vi var 4 och man ska inte förvänta sig att kunna vara flera. Det är inte tillräckligt med servis, stolar osv till fler.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Lite långsamt men ok.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Romantiskt - Toscanskt - härligt

Vårt andra uppehåll på detta vidunderliga ställe. Stället är vackert restaurerat och det är den mest avslappnande stämningen överallt.

La Ferriera
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Ferriera
Tvårumslägenhet nr. 14 med 3 sovplatser (2:a vån. med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 4 5 6 7 Nästa sida
 

Liknande ställen

I Casali del Trebbiolo

Pontassieve, Toscana

Borgo dei Corsi

Ortignano Raggiolo, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

La Casina

Castagneto Carducci, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Hotel Baia del Sorriso

Castiglioncello

La Cecinella

Cecina Mare

search map