Agriturismo i Loro Ciuffenna i Toscana

La Ferriera

Lägenhet 5 Lägenhet 7 Lägenhet 11 Lägenhet 13 Lägenhet 15 Planritning (OBS: talen visar inte den precisa placeringen av gällande lägenhet)
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

La Ferrieras placering kan bäst beskrivas som äventyrlig och magisk. Den gamla smedjan med tillhörande vattenmölla ligger vid ett vackert vattenfall som tidigare gav energi åt verkstaden. Familjen Rampi står för den dagliga driften tillsammans med sin duktiga personal och ser till att du har det bra under hela vistelsen.

Stort urval av matställe

Endast en kort grusväg på ca. 300 meter skiljer stället från det medeltida centrum i Loro Ciuffena. I staden finner man inköpsmöjligheter och flera matställen, men äter man på La Ferrieras egen restaurang så är risken stor att man gör det igen då de serverar mat till ett bra pris samtidigt som där är en härlig atmosfär både inne och ute på terrassen. Restaurangen är även öppen för gäster som inte bor på stället.

Läs mer om La Ferriera

Renoveringsförvandling till semesterbostäder

La Ferriera blev renoverat i mitten på 90-talet och har sedan dess fungerat som semesterresidens. Den gamla smedjan och kontoret blev indelat i lägenheter och restaurangen blev inredd i stallet på första våningen. Man tar sig smidigt hit med bil och parkerar på ena sidan av backen där ett hus med lägenheterna från nr. 1 till nr. 4 finns. En stenbro leder fram till den största delen av stället.

Attraktiva faciliteter

Förutom reception, tvättrum, restaurang och de 15 lägenheterna på ena sidan av kullen finns det på höjden både tennisbana och en pool med utsikt över den smala dalen och hustaken i staden. Dessutom går det att bada under vattenfallet i den naturliga "poolen" i bäcken... eller fånga en och annan fisk!

Lägenheterna

Lägenheterna är rymliga och ljudisolerade så man inte störs av vattenfallet. Alla lägenheter är utrustade med satelit-TV och med undantag för en - egen terrass eller utomhus areal. OBS: Stället ligger uppför en kulle vilket betyder att man ska förvänta sig en hel del trappor, bl.a. för att komma upp till poolen.

L√§genheterna på La Ferriera

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av La Ferriera

Läs personliga omdömen av La Ferriera som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av La Ferriera. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 16 omdömen från La Ferriera

Fantastiskt ställe

Detta ställe ligger fint i den vackra staden Loro Ciuffenna, som ligger på gångavstånd från La Ferriera. Vi hade en fin lägenhet precis vid den lilla flod som går genom stället och staden. Detta var skönt när graderna gick över 30 - så var det skugga på terrassen helt ut till floden. Stadens invånare kom varje dag för att bada i det lilla vattenfallet.
En stor ros till de anställda, framför allt på ställets restaurang, där Claudio rår om gästerna. Vi var på en av ställets arrangerade vinturer till Chianti området. Detta var en stor upplevelse.

Läs mer

Underbart ställe

Super bra vistelse på ett underbart ställe med vackra omgivningar.
Dock ligger det ute på landet så om man inte har lust att slappna av hela dagen skall man använda lite tid på transport. Mysig lite stad men med ett sparsamt urval.

Läs mer

Fin vistelse vid mysig stad

Hade en fin vecka 31 + 2 dagar i lägenhet 11. Mysigt ställe med vänlig personal och bra service. Lägenheten var fin och ren och passade fint till 3 vuxna och 3 stora barn. Enda nackdelen var "terrassen" för nummer 11, som låg på baksidan vid en smal passage till poolen och utan någon utsikt. Poolen var ok, kan dock vara ett problem i högsäsongen att få solstolar.

Stället fungerade fint och restaurangen var ok de gånger vi åt där.

Det största plusset är den vackra/mysiga staden Loro Ciuffenna, där du kan komma in till centrum inom få minuters promenad. Här hittar du ett passande antal matställen (4-5st) och några cafeer samt möjligheten för mindre inköp hos slaktare, bagare och grönsakshandlare mm. Och staden är inte full av turister.

Stället ligger i en klyfta där solljuset försvinner rätt tidligt (kl 18:00 i högsäsongen)

Fint för en vistelse på en vecka men ville nog inte tillbringa 14 dagar på stället.

Läs mer

Super mysigt ställe!

Vackert läge, och landbyn Loro Ciuffenna är riktigt mysig.

Läs mer

Underbar och väldigt mysig vistelse på La Ferriera

Härlig och rymlig lägenhet i vackra omgivningar. Vägen fram till hotellet överraskade och glädjen blev stor när vi körde in på gårdsplatsen.

Läs mer

Bra semesterställe och trevlig stad

Vi hade en härlig 14-dagars semester på La Ferriera. Särskilt var den första veckan bra, trots sådär väder. Då var det nämligen inte så många gäster. Under andra veckan var det mer eller mindre fullt hus, och det blev lite för mycket. Särskilt poolen är inte stor nog till 20 barnfamiljer.
Man arrangerar avskeds- och ankomstmiddagar men gör inte så mycket reklam för det - så fråga i receptionen vad det är som gäller. I receptionen får man också riktigt bra hjälp inför utflykten till Florens, Arezzo, Siena eller andra turmål - liksom de är bra med att komma med andra förslag till utflykter i närområdet.
Maten på La Ferriera är något av det bästa i området, men menyn är inte mer omfattande än att man blir trött på den efter tre-fyra middagar. Vi var dock mycket tacksamma för möjligheten att äta på stället, framförallt på dagar då det ösregnade.
Staden Loro är oförstörd. Det kändes som att vi var en del av en autentisk italiensk stad. Men vi kunde också se att det nog hade varit bättre tider i staden. En del affärer och restauranger hade stängt.

Läs mer
 
search map