Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En långsam start

Du kan i stort sett alltid finna rötter, som går tillbaka till romarna (och tiden innan dem) i alla toscanska städer. Så är också fallet i Livorno, men det är svårt att faktiskt hitta något i staden, som daterar längre bak i tiden än 1500-talet, för det var först då som staden växte fram och i mitten av 1800-talet, vid Italiens enande, hade staden växt till 100.000 invånare. Idag bor det över 150.000 personer i den stora hamnstaden, som de flesta turister endast flyktigt stiftar bekantskap med när de ska ta färjan till Sardinien eller Korsika.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En översedd gastronomisk pärla

Bara ett fåtal vet om det, men Livorno gömmer faktiskt på en kulinarisk skatt, som är värd en omväg. Där många känner till (men få har smakat en äkta) en bouillabaisse från Marseille, är det desto färre som hört talas om (och nästan ingen har smakat) Livornos cacciucco. De två rätterna påminner väldigt mycket om varandra, båda innehåller många olika fiskar och skaldjur, och ingen av dem är ödmjuka rätter när de lagas efter konstens alla regler. I Livorno kan du därför inte bara gå in på en restaurang och be om en cacciucco - den måste beställas i förväg och tar många timmar att laga. Men den är värd allt besvär och alla pengar.

Läs mer om Livorno

Dölj texten
 
 
search map