Semesterbostad i Lido di Camaiore i Toscana

La Mandolata

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

La Mandolata har fått sitt namn efter en lokal byggtradition för äldre hölador, som gav höet de bästa förutsättningarna för att torka. Detta inbjudande lantställe har endast fem lägenheter, som delar på husets privata pool och den vackra trädgården med vackra blommor och växter. Huset, som ligger med kort avstånd från badorten Lido di Camaiore (ca 1,5 km), var ursprungligen en bondgård utanför den charmiga staden Camaiore (ca 7 km).

Bil eller offentlig transport?

Här bor du endast 2 kilometer från sandstränderna vid badorten Lido di Camaiore, som du kan nå till fots på cirka 20 minuter. Halvvägs mellan de fina sandstränderna och din semesterbostad, hittar du det lilla samhället Secco, där du kan handlar in från både bagare, slaktare och i den lilla köpmannen. Går du motsatt väg mot bergen, har du knappt 500 meter till en bra restaurang. Ännu en restaurang hittar du nära den närmaste supermarknaden, som också ligger endast 500 meter från La Mandolata. Dessutom, kan du också snabbt ta dig till tågstationen, och där ta tåget till de vackra städerna i Cinque Terre Naturreservat, eller söderut mot Lucca och Pisa med dess lutande torn och vackra torg. Om du inte vill promenera, kan du hyra cyklar och njuta av sommaren friska luft och fina hamnpromenad. Trots att bilen inte är nödvändig för att bo på La Mandolata, finns det många utflyktsmöjligheter i bergen, som du kan besöka om du ankommer med bil (det finns en stor parkeringsplats till husets gäster).

Läs mer om La Mandolata

Fin trädgård med pool

Efter att hela området övergavs av bönderna, och fler och fler hus tillkom, såg bondgården sitt slut närma sig då det inte fanns tillräckligt med jord för att driva lantbruk. Dock finns det idag tillräckligt för att skapa en stor och fin trädgård med typisk medelhavsvegetation med buskar, eleganta cypresser, fruktträd och en vacker pergola med rosor. Det finns dessutom en härlig pool i trädgården med tillhörande solterrass och ett område med parasoller, trädgårdsbord och stolar.

Personlig inredning

De två systrarna som driver stället har själva inrett och möblerat huset. Det råder ingen tvekan om att de varken har sparat på lampor, madrasser, soffor eller kökstillbehör. Du bör dock vara uppmärksam på att köket är minimalistiskt inrett med öppna skåp. Varje lägenhet är inspirerad av en viss färg och vi måste säga att även de mer grälla färgerna, som rött och grönt, har hållits i en behaglig ton. De två lägenheterna på första våningen har båda utgång till en terrass, medan de gäster som bor i lägenheter på andra våningen ska ta sig ner en trappa för att kunna äta ute.

Men det finns en sak som drar ner betyget lite, om man nu måste påpeka något: här bor du inte riktigt på landet, och trots den stora trädgården har du inte någon utsikt över landskapet från huset och lägenheterna, förutom att man kan skymta Marmorbergens toppar. I gengäld har du motorvägen i närheten, och vi har en föraning om att den kan anas om vinden ligger på från det hållet - men under de två timmar som vi själva spenderade i trädgården under vårt besök stördes vi inte alls av den.

Läs om l√§genheterna på La Mandolata

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map