Omdömen från Il Colle

 
Il Colle är inte tillgänglig i dagsläget
Il Colle är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lari här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Il Colle

Läs personliga omdömen av Il Colle som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av villan är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Il Colle. Förutom omdömen av själva villan kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Claes med familj från Stockholm i Sverige bodde på Il Colle i Lari från den 21. till den 28. juli 2007.

Il Colle var som sagt ett underbart ställe på en ”riktig” Toscana-kulle utefter vägen mellan Ponsacco och Casciana Therme som överträffande dom förväntningar vi hade. Vi var aldrig och besökte Lari däremot gjordes flera besök i Casciana Therme med dess olika badanläggningar och källor. I närhet till Il Colle (ej gångavstånd) finns såväl restauranger som fullödigt snabbköp och uttagsautomater. Dessutom ligger i dess närhet ett flertal vingårdar varav vi besökte vingården Podere Spazzavento som ligger utefter vägen till Ponsacco och verkligen kan rekommenderas.
Il Colle som sådant är som tidigare nämnts ett underbart ställe med gott om plats för två familjer med såväl ungdomar (16/17-åringar) som lite mindre barn. Stort kök med gasspis och utmärkta matlagningsförhållanden. Ungdomarna/barnen älskade framförallt den stora poolen som verkligen användes väl då det var mellan 35-40 grader varmt hela veckan. Il Colles ägare tog mycket väl hand om oss och t ex så rengjordes pool och närliggande ute-utrymmen dagligen av ägarfamiljen. Ett utmärkt sätt att förflytta sig till dom närliggande byarna och vingårdarna är med cykel även om man får vara lite försiktig med trafiken. Tyvärr saknades dock bra cykeluthyrningsställen så cyklar håller man lämpligen med själv eller ordnar i någon större stad.

Vi gjorde dessutom flera utflykter, bl a följande:
En heldag till Volterra som är en underbar gammal by med trånga gränder, gamla urgrävningar, fantastiska vyer etc.
En dykutflykt från Cesina där vi fick möjlighet att dyka på vrak och bl a se barracuda.
En heldag till vingården Terreno som är svenskägd och ligger intill Grevé in Chianti och på vägen tillbaka till Il Colle en kort tur in i San Gimignano som också var en förtjusande liten gammal by.
Lutande tornet i Pisa är man ju bara tvungen att se om man befinner sig i närheten. Historien säger att när man upptäckte att tornet började luta så försökte man justera lutningen genom att luta tornet åt motsatt sida, typiskt italienskt! I alla fall kul att beskåda även om vi inte pga att det var så mycket folk inte fick möjlighet att gå upp i tornet.
Badutflykt till det gamla badet i Casciana Therme (glöm inte badmössorna!) där vi tyvärr inte pga ombyggnad fick möjlighet bada i dom gamla källorna men det var kul ändå och det fanns diverse olika badmassagestrålar i stora bassägen också som roade oss mycket.

Sammantaget hade vi en underbar vecka på Il Colle med mycket god mat, såväl egenhändigt lagad som den vi fick på restaurangerna, och god dryck (ofta i form av goda Toscanska viner) och vi kommer med största sannolikhet att besöka Toscana igen vid kommande semestrar. Som tillägg till denna kan jag också tillägga att vi är mycket nöjda med den service vi fått från er på In-Italia under hela processen, alltifrån urval på er webb till beställning och bekräftelser av boendet till den personliga service vi fått vid olika mail- och telefonkontakter, speciellt då er resekonsulent Pia Erlandsson som alltid varit snabb att återkomma vid frågor.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 10 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2006
Antal resande 8 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map