Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lajatico ligger 205 meter över havet på toppen av en kulle mitt i det frodiga och välkända toscanska landskap, som kännetecknas av sina böljande kullar och dalar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Mellan kulturstäder och stranden

Staden ligger i närheten av Volterra och San Gimignano, med ca. 50 km. till Pisa och på överkomligt avstånd till kusten och regionens kända sandstränder, såsom Rosignano Solvay. Staden blev först grundlagd som egentlig stad under 1200-talet runt omkring en borg som tillhörde familjen Pannocchieschi. Staden har haft olika makthavare genom tiderna, intill den under 1800-talet uppnådde kommunal status.

Sångaren Andrea Boccellis födelsestad

Idag är den känd som Andrea Bocellis hemstad och därför kan man också smaka här på Bocelli-familjens vin. Här finns möjlighet för att dricka en kopp kaffe på en av de två kaféerna, inhandla det nödvändigaste samt besöka den lokala slaktaren eller bagaren och även äta något på den lilla familjerestaurangen på torget.

Värt att se i staden: Chiesa di San Leonardo, Palazzo Pretorio, Palazzo Comunale och Torre Civica.

Läs mer om Lajatico

Dölj texten
 
 
search map