Hotell i Toscana

Antica Taverna Casagrande, Figline Valdarno
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1
Hämtar innehåll

Lyckligtvis kan du återvända till Toscana om och om igen och på In-Italia hjälper vi dig att hitta det perfekta hotellet, oberoende av vilken del av området du önskar utforska. Vi rekommenderar att du hittar ett centralt hotell i Toscana, vilket både ger dig avkoppling och placerar dig perfekt för utflykter - antingen på egen hand eller med en grupp.

Ta in Toscana långsamt! Avsätt tid för att låta dig överväldigas av historiens vingsus. Några av dåtidens största konstnärer och tänkare har haft sin tid här och det romerska avtryck på den toskanska landsbygden är en fantastisk historia i sig själva. Sedan finns det mat och vin som sätter den perfekta avslutningen när dagen är över. Allt vi svenskar älskar med Italien hittar du i Toscana.

Det är naturligtvis möjligt att övernatta på vinhotell i Toscana, där man antingen kan njuta av det hårda arbetet på avstånd, eller delta i produktionen, beroende på säsong och årstid. Olika vingårdar öppnar sina portar för övernattande gäster, som en del av verksamheten och det serveras naturligtvis rätter som passar perfekt med den lokala vinproduktionen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den toskanska geografi

Förutom den fina och långa kustlinjen är Toscana dominerat av kullar och berg. Under 10% av regionen kan betraktas som ganska platt, och det har gett upphov till några fantastiska byggnader både i dåtid och nutid.

En fjärdedel av Toscana är direkta berg och här kommer du att uppleva den minsta befolkningstäthet, och de vackraste utsikterna. Mest platt är området runt floden Arno som bl.a. löper genom Florens och under den berömda bron Ponte Vecchio på sin väg ut till Det Tyrrenska Havet.

Provinser och städer i Toscana

Toscana är indelat i 10 provinser, varav den södra Grosseto-provinsen är den största, medan Florens provinsen är den folkrikaste, med nästan 1 miljon invånare av regionens totala befolkning på ca. 3,9 miljoner.

Florens är - förutom att vara den största staden i Toscana - även den regionala huvudstaden och naturliga kraftpaket. Florens MÅSTE bara upplevas, men missa inte att besöka andra intressanta städer som Arezzo, Lucca, Montalcino, Pisa, Siena och många fler.

Om du hyr bil i Toscana kan du besöka städerna i större utsträckning - och särskilt områdena mellan dem - i din egen takt. Kanske stanna vid en by och köpa färska råvaror, eller låta sig frestas med läckra rätter och matlagningskonst på områdets restauranger.

Strandhotell i Toscana

För många är det självklart att kombinera de kulturella upplevelser i Toscana med några dagar på stranden. Toscana har en lång och spektakulär kustlinje från Massa i norr till Orbetello i söder - ca. 250 km främst sandstrand utmed det varma Medelhavet, i den del som kallas Tyrrenska Havet.

Vi har valt ut mer än 100 hotell i Toscana som ligger inom 1.500 meter från stranden. Välj t.ex. området runt Livorno och Pisa, som ligger med kort avstånd till upplevelser i städerna, medan du kan pricka in dagar i kalendern då du bara ligger i solstolen med sand mellan tårna.

Så kommer du till Toscana

Från den danska gränsen till Pisa handlar om 1.600 km, så det kan lätt köras i en bra bil och med ett par bra förare. Men ofta är det lika enkelt - och totalt billigare - att boka ett flyg från Köpenhamn eller Oslo till flygplatsen Galileo Galilei i Pisa. Här kan du hyra en billig bil och utforska området med nya ögon utan många timmars Autobahn i bagaget. Det finns cirka en timmes bilresa från Pisa till Florens.

Utvalda hotell i Toscana

Hos In-Italia är alla hotell i Toscana noga utvalda, och lever upp till en rad krav och standarder som gör dem passande för den svenska semestergästen. Vårt nätverk med över 200 hotell ger dig de rätta valmöjligheterna i förhållande till geografi, kvalitet och service - även under högsäsongen.

Vi är äkta specialister på Italien och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Flera av oss har tillbringat flera år av våra liv runt omkring i Italien och vi har direkt kontakt med alla våra hotell i Toscana.

 
search map