Villa i Greve in Chianti i Toscana

La Chiesetta

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Du befinner dig på historisk mark och detta blir ganska påtagligt när du för första gången besöker La Chiesetta. Husen, tillhörande Castello di Montegonzi ligger samlade, nästan som en liten by, och La Chiesetta som fungerade som kyrka under medeltiden, ligger lite avsides och ger dig större privathet.

Ägaren har vid renoveringen av denna söta, lilla kyrka, både vad gäller exteriört samt interiört, försökt bevara så mycket som möjligt av ursprunget. Och när kyrkan till slut blev bostad var det med så mycket orginalmaterial som det var möjligt att få tag på. Och det är just detta som ger huset dess charm och autencitet.

Fyll dagarna med kultur & historia

Runt om i Chiantiområdet finns det många mysiga små byar och städer fyllda med spännande historia och Montegonzi är inget undantag. Med anor från medeltiden och ett fall år 1629 då Castello di Montegonzi till stora delar blev förstört i en tvist mellan familjerna Ghibellini's guild från Siena och Guelfi's guild från Florens kan du här känna av historiens vingslag. Den nya ägaren har med varsam hand restaurerat de vackra stenhusen och återanvänt gamla stenar från orginalhusen för återuppbyggnandet. Allt för att bevara den sköna och vackra atmosfär som råder här uppe på höjden.

Sevärt i alla riktningar

Eftersom du bor mellan Siena och Florens kan du besöka många intressanta platser och kända städer som som San Gimignano, Certaldo och Monteriggioni, bara för att nämna några. Charmiga Greve in Chianti ligger vid dina fötter, ca 10 km bort och känner du för en uppfriskande promenad kan du ta dig dit till fots, genom skogen på utsatta stigar och småvägar, ca 1 km. Dessutom har du den lilla staden Panzano in Chianti ca 6 km bort, där du hittar en del affärer, barer och restaurang. Vandra, cykla, golfa eller se landsbygden från hästsadeln, det finns mycket att se och göra i detta vackra område. Och är du intresserad av shopping, vinprovning, matlagning eller guidade turer kan du bara vända dig till receptionen som mer än gärna hjälper dig med detta och lite till. Montegonzi har sina egna vinfält och olivlundar.

Bada i egen pool

Till Castello di Montegonzi hör en utomhuspool som du givetvis har tillgång till, men till din stora fördel om du väljer att bo här på La Chiesetta, är att du har en egen pool att svalka dig i. Du har dessutom egen trädgård runt huset där du kan koppla av och njuta av vyerna runt dig.  I den gemensamma trädgården finns förutom sittplatser även grillplats som brukar vara populär, speciell kvällstid när hungern börjar göra sig påmind. Och för dig som vill tvätta bort lite resdamm, finns det praktiskt nog ett tvätteri här på området.

Njut av maten på terrassen

Le Chiesetta är inrett i enkel, rustik toskansk stil och har en kokvrå, vilket är mycket praktiskt med tanke på läget. Inomhus har du till stora delar stenväggar, synliga takbjälkar och terracottagolv. Utomhus har du ett par olika sittplatser att välja mellan och egen trädgård med pool. I huset finns Sat-TV och möjlighet till aircondition. Wi-Fi har du i de gemensamma utrymmena, utan extra kostnad. 

Vi vill gärna ge dig rådet att stanna till i någon affär och handla lite basvaror med dig innan du anländer till Castello di Montegonzi, så att du kan koppla av när du väl parkerat bilen. Låga bilar och sportbilar rekommenderas inte pg a vägarna i området och fram till huset. 

Läs mer om La Chiesetta

Villan på La Chiesetta

Hus för 4/5 personer

Huset, på ca. 60m², är fristående och har ingång på bottenplan, allrum med kokvrå och bäddsoffa för en person,badrum med dusch. Brant och smal trätrappa upp till sovloft där det finns två sovrum med vardera två sovplatser (båda rummen har möjlighet till aircondition).

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map