Semesterbostad i Greve in Chianti i Toscana

Castello di Montegonzi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Castello di Montegonzi är en historisk by från medeltiden. En skönt genuin atmosfär råder, mycket tack vare den pittoreska omgivningen och den vackra naturen intill. Detta är platsen för total avkoppling, en bra bit borta från vardagens puls.

Du är omgiven av historia

Runt om i Chiantiområdet finns det många mysiga små byar och städer fyllda med spännande historia och Montegonzi är inget undantag. Med anor från medeltiden och ett fall år 1629 då Castello di Montegonzi till stora delar blev förstört i en tvist mellan familjerna Ghibellini's guild från Siena och Guelfi's guild från Florens kan du här känna av historiens vingslag. Den nya ägaren har med varsam hand restaurerat de vackra stenhusen och återanvänt gamla stenar från orginalhusen för återuppbyggnandet. Allt för att bevara den sköna och vackra atmosfär som råder här uppe på höjden.

Strategisk plats att fira semestern på

Eftersom du bor mellan Siena och Florens kan du besöka många intressanta platser och kända städer som som San Gimignano, Certaldo och Monteriggioni, bara för att nämna några. Charmiga Greve in Chianti ligger vid dina fötter, ca 10 km bort och känner du för en uppfriskande promenad kan du ta dig dit till fots, genom skogen på utsatta stigar och småvägar, ca 1 km. Dessutom har du den lilla staden Panzano in Chianti ca 6 km bort, där du hittar en del affärer, barer och restaurang. Vandra, cykla, golfa eller se landsbygden från hästsadeln, det finns mycket att se och göra i detta vackra område. Och är du intresserad av shopping, vinprovning, matlagning eller guidade turer kan du bara vända dig till receptionen som mer än gärna hjälper dig med detta och lite till. Montegonzi har egna vinfält och olivlundar.

Lata dagar vid poolen

Du är omgiven av grönt så långt ögat når och att bara få sätta sig i en av de solstolar du hittar i den gemensamma trädgården, kan vara balsam för själen. Här finns även parasoll för dig som vill slöa i skuggan och bord när det är dags för något svalkande att dricka. Den sköna utomhuspoolen lockar inbjudande med sitt panoramaläge och är det perfekta stället att starta eller avsluta dagen på. I trädgården finns även grillplats som brukar vara populär, speciell kvällstid när hungern börjar göra sig påmind. För dig som vill tvätta bort lite resdamm, finns det praktiskt nog ett tvätteri här på Castello di Montegonzi.

Du bor med självhushåll

På Castello di Montegonzi bor du i komfortabla lägenheter i rustik toskansk stil och med kokvrå vilket är mycket praktiskt med tanke på läget. Lägenheterna ligger i olika mindre hus och alla har en privat uteplats så att du kan njuta av dina måltider under bar himmel. Det finns Sat-TV och fläkt i lägenheterna. Wi-Fi har du i de gemensamma utrymmena, utan extra kostnad. För dig som vill bo i eget hus, ta en titt på La Chiesetta som vi presenterar separat. Detta hus var ursprungligen Castello di Montegonzi's kyrka.

Vi vill gärna ge dig rådet att stanna till i någon affär och handla lite basvaror med dig innan du anländer till Castello di Montegonzi, så att du kan koppla av när du väl parkerat bilen. Låga bilar och sportbilar rekommenderas inte pga vägarna i området och fram till huset. Det bor en fastighetsskötare på plats som pratar engelska.

Läs mer om Castello di Montegonzi

Lägenheterna på Castello di Montegonzi

Tvårumslägenhet för 2/3 personer

Allrum med kokvrå och bäddsoffa för en person, sovrum med dubbelsäng, badrum med duschen. Egen ingång samt privat uteplats.

Tvårumslägenhet för 2/4 personer

Alrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, sovrum med dubbelsäng och badrum med dusch. Egen ingång samt privat uteplats.

Trerumslägenhet för 4 personer

Allrum med kokvrå, ett sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med twinbäddar, två badrum med dusch. Egen ingång samt privat uteplats.

Trerumslägenhet för 4/7 personer

Ett allrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, ett allrum med pentry och bäddsoffa för en 1 person, två sovrum med vardera två sovplatser, två badrum med dusch. Egen ingång samt privat uteplats.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Antico Pastificio

Greve in Chianti, Toscana

Fattoria di Castiglionchio

Rosano sull'Arno, Toscana

Cantine Cesani

San Gimignano, Toscana

Rekommendationer till dig

Albatros

Caorle, Veneto

Villaggio Nautilus

Bibione, Veneto

Residence Lia

Bibione, Veneto

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Borgo il Massera

Monteverdi Marittimo

Il Pozzo

Capolona

search map