Semesterbostad i Greve in Chianti i Toscana

Castello di Montegonzi

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Castello di Montegonzi är en historisk by från medeltiden. En skönt genuin atmosfär råder, mycket tack vare den pittoreska omgivningen och den vackra naturen intill. Detta är platsen för total avkoppling, en bra bit borta från vardagens puls.

Du är omgiven av historia

Runt om i Chiantiområdet finns det många mysiga små byar och städer fyllda med spännande historia och Montegonzi är inget undantag. Med anor från medeltiden och ett fall år 1629 då Castello di Montegonzi till stora delar blev förstört i en tvist mellan familjerna Ghibellini's guild från Siena och Guelfi's guild från Florens kan du här känna av historiens vingslag. Den nya ägaren har med varsam hand restaurerat de vackra stenhusen och återanvänt gamla stenar från orginalhusen för återuppbyggnandet. Allt för att bevara den sköna och vackra atmosfär som råder här uppe på höjden.

Strategisk plats att fira semestern på

Eftersom du bor mellan Siena och Florens kan du besöka många intressanta platser och kända städer som som San Gimignano, Certaldo och Monteriggioni, bara för att nämna några. Charmiga Greve in Chianti ligger vid dina fötter, ca 10 km bort och känner du för en uppfriskande promenad kan du ta dig dit till fots, genom skogen på utsatta stigar och småvägar, ca 1 km. Dessutom har du den lilla staden Panzano in Chianti ca 6 km bort, där du hittar en del affärer, barer och restaurang. Vandra, cykla, golfa eller se landsbygden från hästsadeln, det finns mycket att se och göra i detta vackra område. Och är du intresserad av shopping, vinprovning, matlagning eller guidade turer kan du bara vända dig till receptionen som mer än gärna hjälper dig med detta och lite till. Montegonzi har egna vinfält och olivlundar.

Lata dagar vid poolen

Du är omgiven av grönt så långt ögat når och att bara få sätta sig i en av de solstolar du hittar i den gemensamma trädgården, kan vara balsam för själen. Här finns även parasoll för dig som vill slöa i skuggan och bord när det är dags för något svalkande att dricka. Den sköna utomhuspoolen lockar inbjudande med sitt panoramaläge och är det perfekta stället att starta eller avsluta dagen på. I trädgården finns även grillplats som brukar vara populär, speciell kvällstid när hungern börjar göra sig påmind. För dig som vill tvätta bort lite resdamm, finns det praktiskt nog ett tvätteri här på Castello di Montegonzi.

Du bor med självhushåll

På Castello di Montegonzi bor du bl.a. i komfortabla lägenheter i rustik toskansk stil och med kokvrå vilket är mycket praktiskt med tanke på läget. Lägenheterna ligger i olika mindre hus och alla har en privat uteplats så att du kan njuta av dina måltider under bar himmel. Det finns Sat-TV och fläkt i lägenheterna. Wi-Fi har du i de gemensamma utrymmena, utan extra kostnad. För dig som vill bo i eget hus, ta en titt på La Chiesetta som vi presenterar separat. Detta hus var ursprungligen Castello di Montegonzi's kyrka.

Vi vill gärna ge dig rådet att stanna till i någon affär och handla lite basvaror med dig innan du anländer till Castello di Montegonzi, så att du kan koppla av när du väl parkerat bilen. Låga bilar och sportbilar rekommenderas inte pga vägarna i området och fram till huset. Det bor en fastighetsskötare på plats som pratar engelska.

Läs mer om Castello di Montegonzi

Läs om l√§genheterna på Castello di Montegonzi

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Castello di Montegonzi

Läs personliga omdömen av Castello di Montegonzi som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Castello di Montegonzi. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Castello di Montegonzi

Jättehärligt ställe

Utsikten vackrare än det man ser på bilderna.
Lugnt och fridfullt, men ändå inom köravstånd till många intressanta sevärdheter.

Läs mer

Bedömning av Castello di Montegonzi

Läs mer

Bedömning av Castello di Montegonzi

Läs mer

Bedömning av Castello di Montegonzi

Läs mer
 
search map