Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

För många står det ett romantiskt och magiskt sken omkring Greve in Chianti. Denna lilla stad lever nog först och främst av att den ligger mitt i Chianti Classico och är en av huvudstäderna i regionens vinproduktion.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Så olik de andra

Greve in Chianti påminner inte om så många andra små toscanska städer. Tvärtemot ligger Greve nere i dalen och stadsbilden präglas av en stor oregelmässig formad plats med pelargångar där man finner restauranger, cafeér och diverse butiker hela vägen runt.

Mitt på platsen står en imponerande staty av Giovanni da Verrazzano som var en adelsman från ett närliggande gods som skrivit in sig i historieböckerna. Han upptäckte nämligen New Yorks hamn på 1500-talet.

Läs mer om Greve in Chianti

Ett rent köttempel

På detta torg ligger många små cafeér, en av Toscanas bästa vinbutiker och en slaktare som är ett rent tempel för kött. Antica Macelleria Falornis produkter säljs världen över för förutom ett kött av högsta klass görs här skinkor, medvurstar, salami och andra charkuterivaror av högsta kvalitet.

Så har det varit sen 1800-talet, och som pricken över i:et finns här numera också vin och ost.

Dölj texten
 
 

Populärt i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

search map