BondgÄrdssemester pÄ en charmig Agriturismo i Garfagnana

Res på semester till en agriturismo i vackra Garfagnana i Toscana
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Vill du spendera semestern i "det äkta Toscana", där den ursprungliga kulturen är bevarad, och livet levs i harmoni med den frodiga, rika naturen? Då är det Garfagnana/Valle del Serchio din resa ska gå till. Naturligtvis är det också hit - precis som på många andra platser i Italiens vackraste och mest berömda region - som turister kommer, för att njuta av allt det goda som området har att erbjuda. Men där du på många andra platser i Toscana ska ha tur för att inte springa in i många andra semesterfirare på din bäg, kan du i Garfagnana som utlänning hitta ställen, där du är helt ensam bland lokalinvånarna. Här är de ursprungliga traditionerna, det autentiska toscanska livet, naturen, landsorterna och atmosäfren välbevarad - och var annars skulle det passa bättre att spendera en semester på en agriturismo, än i ett sådant område?

Utforska landskapet och sevärdheterna

Naturen som omger dig i Garfagnana/Valle del Serchio, är varierad, med majestätiska toppar som växlar med djupa, frodiga dalar, och det vackra landskapet fulländas med många charmiga landsorter, gamla kyrkor, fästningar och mäktiga borgar som understryker bergens tyngs. Här kan du spendera många timmar och dagar på att utforska omgivningarna, antingen i din bil/hyrbil, eller till fots eller från cykelsadeln.

Många agriturismi i Italien lånar ut cyklar till sina gäster, eller ger möjlighet att hyra dem. På det sättet kan du komma lite längre in i terrängen, i ett snabbare tempo, än om du snörar på dig vandringskängorna. När du vill besöka sevärdheter och städer, som ligger lite längre bort, är det perfekt att ha en bil eller hyrbil till ditt förfogande om du vill ha full flexibilitet. På många platser i Toscana, och i resten av Italien, fungerar dock järnvägsnätet utan problem, och från den lilla staden Castelnuovo Garfagnana kan du till exempel ta tåget till Lucca på under en timme. 

Slappna av i Garfagnanas djupa stillhet

När du spenderar semestern på en agriturismo, kan du se fram emot att hela familjen kommer njuta av vistelsen. Barnen älskar en semester på landet, och du själv kommer att älska att ha de vackra naturomgivningarna som närmsta granne, samt aftontimmarnas stillhet, som endast bryts av cikadernas sång - det är den ideala bakgrunden för total avkoppling från vardagens stress. När du har fått nog av värmen, eller av att lapa sol om eftermiddagarna, eller när du kommer hem från en sightseeingtur eller vandringstur i landskapet, är det skönt att kunna ta ett dopp i en uppfriskande poolen. De flesta agriturismi har pool, och man har ofta tänkt på att utsikten ska vara i topp, så att du kan njuta av synen av vinmarker, berg, dalar och skogar medan du bakar.

I Garfagnana kan du, utöver att njuta av lugnet och ron, se fram emot att smaka på de lokala läckerheterna, för även på denna punkt har man bevarat traditionerna och stoltheten över de goda, lokala råvarorna. Ät på små, familjedrivna restaurangerna i lokalområdet, eller ta dig god tid att välja läckra, lokalt producerade ingredienser, så att du själv kan laga mat i din semesterlägenhet.

Nära kulturstaden Lucca

Garfagnana är inte vara oförstörd natur och små landsorter med kullerstensbelagda gator. Här har du även en bra utgångspunkt för att besöka de berömda, stora kulturstäderna i Toscana, och du är framförallt nära Lucca: endast en timme med bil eller tåg, och du är framme i denna ståtliga, historiska stad, som för många står högt på listan över deras favoritstäder i Italien. Du är dessutom inte långt från den toscanska kusten, så vill du uppleva mer traditionellt badliv vid havet, är det lätt att ta bilen och köra ut till stränderna.

Några exempel på bra agriturismi i Garfagnana

Agriturismo i Cerretelli

Härligt, intimt agriturismo i vackra omgivningar mellan backar och skogar. Möjligheter för att hyra flera lägenheter. Härlig pool med vacker utsikt.

Ristoro del Cavaliere

Det äkta, varma Toscana till mycket rimliga priser. Charmigt, pittoreskt agriturismo med superläge. Perfekt för dig, som vill vandra och verkligen ta in backarnas härligheter. Här bor du i lägenheter och har tillgång till en restaurang med varierande öppettider, samt till en fin pool.

>>> Du kan läsa mer om att resa på semester till Garfagnana här

 
search map