Agriturismo i Gaiole in Chianti i Toscana

Castello di Meleto

 
Castello di Meleto är inte tillgänglig i dagsläget
Castello di Meleto är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Gaiole in Chianti här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lite över en kilometer utanför Gaiole in Chianti ligger Castello di Meleto i ensam majestät på toppen av en kulle. Utsikten är praktfull över dalarna, skogarna och de talrika vinmarkerna som omger borgen. Här produceras många goda viner som man naturligvis både kan smaka och köpa på stället och här finns en rad lägenheter som uthyrs på veckobasis. De har alla egen terrass eller trädgård och ligger i pittoreska gamla byggningar omkring borgen.

Castello di Meleto är värt att ta vägen förbi även om det blott är för att se den imponerande borgen vars historia går tillbaka till 1200-talet. Den tillhörde ursprungligen det närliggande benediktinerklostret Badia a Coltibuono (som för övrigt också är ett besök värt), och vi hör talas om det första gången i ett dokument från 1269, var det tillhör adelssläkten Ricasoli. Under flera århundraden låg Castello di Meleto i skottlinjen för den oändliga kamp mellan Siena och Florens och därför ser vi också att befästningarna utvecklar sig från 1200-talet fram till 1400-talet var introduktionen av kanoner nödvändiggör mera solida murar.

Läs mer om Castello di Meleto

Familjen Ricasoli var ännu ägare under 1700-talet var borgen i tidens stil utbyggdes till ett lustslott med stora nya barock salar, en liten teater, plats för många tjänstefolk osv. Under 1800-talet lämnade familjen Ricasoli Castello di Meleto för att bo på den väsentligt större Castello di Brolio, var Bettino Ricasoli inskrev sig i historien som den som uppfann Chianti eller rättare sagt som mannen som gjorde sig tankar om vinet och skrev ner det.

La Loggia
- Ett litet självständigt hus beliggande ca. 150 meter från swimmingpoolen. På första våningen finns ett sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar och badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett uppehållsrum med kokvrå och framför denna terrass och trädgård med bord och stolar. Det finns privat parkering vid huset.
Le Terrazze Uno
- Ligger upp på befästningen som engång omgav borgen, ca. 100 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av ett mycket stort uppehållsrum med kokvrå, bäddsoffa för två personer och badrum med dusch och toalett. Ovanpå uppehållsrummet finns ett stort loft var du finner en dubbelsäng. Lägenheten är utrustad med aircondition. Der finns privat terrass med bord och stolar till lägenheten.
Le Terrazze Due
- Ligger upp på befästningen som engång omgav borgen, ca. 100 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av ett mycket stort uppehållsrum med kokvrå, bäddsoffa för två personer och badrum med dusch och toalett. Ovanpå uppehållsrummet finns ett stort loft var du finner en dubbelsäng. Lägenheten är utrustad med aircondition. Der finns privat terrass med bord och stolar till lägenheten.
Limonaia Uno
- Ligger upp på befästningen mot sydost, ca. 50 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, badrum med dusch och toalett samt sovrum med dubbelsäng. Framför uppehållsrummet ligger trädgården (med bord och stolar).
Limonaia Due
- Ligger upp på befästningen mot sydost, ca. 50 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, badrum med dusch och toalett samt sovrum med dubbelsäng. Framför uppehållsrummet ligger trädgården (med bord och stolar).
Limonaia Tre
- Ett litet självständigt hus på två våningar beliggande ca. 50 meter från swimmingpoolen. På första våningen finns ett sovrum med dubbelsäng och badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett uppehållsrum med kokvrå. Huset har privat trädgård med bord och stolar.
Vignanova
- Ett självständigt hus beliggande på första våningen med plats till 6 personer. Den består av uppehållsrum med kokvrå, två sovrum med dubbelsäng och eget bad/toalett samt ett sovrum med två enkelsängar och privat bad/toalett. Från terrass njuter man utsikten över borgen. Lägenheten är utrustad med aircondition och satellit-TV.

Lägenheterna på Castello di Meleto

Enrumslägenhet Le Terrazze Uno med 2/4 sovplatser

Le Terrazze Uno ligger upp på befästningen som engång omgav borgen, ca. 100 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av ett mycket stort uppehållsrum med kokvrå, bäddsoffa för två personer och badrum med dusch och toalett. Ovanpå uppehållsrummet finns ett stort loft var du finner en dubbelsäng. Lägenheten är utrustad med aircondition. Der finns privat terrass med bord och stolar till lägenheten.

Enrumslägenhet Le Terrazze Due med 2/4 sovplatser

Le Terrazze Due ligger upp på befästningen som engång omgav borgen, ca. 100 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av ett mycket stort uppehållsrum med kokvrå, bäddsoffa för två personer och badrum med dusch och toalett. Ovanpå uppehållsrummet finns ett stort loft var du finner en dubbelsäng. Lägenheten är utrustad med aircondition. Der finns privat terrass med bord och stolar till lägenheten.

Tvårumslägenhet Limonaia Uno med 2/4 sovplatser

Limonaia Uno ligger upp på befästningen mot sydost, ca. 50 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, badrum med dusch och toalett samt sovrum med dubbelsäng. Framför uppehållsrummet ligger trädgården (med bord och stolar).

Tvårumslägenhet Limonaia Due med 2/4 sovplatser

Limonaia Due ligger upp på befästningen mot sydost, ca. 50 meter från swimmingpoolen. Lägenheten består av uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, badrum med dusch och toalett samt sovrum med dubbelsäng. Framför uppehållsrummet ligger trädgården (med bord och stolar).

Tvårumslägenhet Limonaia Tre med 2 sovplatser

Limonaia Tre är ett litet självständigt hus på två våningar beliggande ca. 50 meter från swimmingpoolen. På första våningen finns ett sovrum med dubbelsäng och badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett uppehållsrum med kokvrå. Huset har privat trädgård med bord och stolar.

Trerumslägenhet La Loggia med 4 sovplatser

La Loggia är ett litet självständigt hus beliggande ca. 150 meter från swimmingpoolen. På första våningen finns ett sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar och badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett uppehållsrum med kokvrå och framför denna terrass och trädgård med bord och stolar. Det finns privat parkering vid huset.

Fyrarumslägenhet Vignanova med 6 sovplatser

Vignanova är ett självständigt hus beliggande på första våningen med plats till 6 personer. Den består av uppehållsrum med kokvrå, två sovrum med dubbelsäng och eget bad/toalett samt ett sovrum med två enkelsängar och privat bad/toalett. Från terrass njuter man utsikten över borgen. Lägenheten är utrustad med aircondition och satellit-TV.

Dölj texten
 
 
search map